Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 november 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Spreekuur digitale vragen in bibliotheek

Geplaatst op: 28 oktober 2020

Bibliotheek Zwartewaterland start vrijdag 6 november een inloopspreekuur waar mensen uit heel de gemeente terecht kunnen voor al hun digitale vragen. Nog steeds zijn veel mensen die moeite hebben hun draai te vinden in dit digitale tijdperk, daarvoor is dit inloopspreekuur in het leven geroepen.

Van 13.30 tot 14.30 uur kunnen mensen vanaf 6 november wekelijks op vrijdag terecht in Bibliotheek Hasselt voor allerlei digitale vragen. Ervaren vrijwilligers staan dan klaa met digitale raad en daad.

“Heeft u problemen met het aanvragen van een DigiD? Vragen over de donorregistratie of coronamelder? Wilt u een huis gaan huren, maar vindt u het lastig om te werken met de website van uw woningcorporatie? U moet een account aanmaken, maar heeft geen emailadres? Hoe verstuur ik een Whatsapp? Hoe krijg ik mijn E-book op de E-reader? Hoe kan ik digitaal een formulier invullen en terugsturen? Met deze en andere digitale problemen willen onze vrijwilligers u graag helpen. Wij respecteren uw privacy en werken volgens AVG normen”, aldus Romy Tiemes namens de bibliotheek. Voor wie de smaak te pakken krijgt kan ook ook worden doorverwezen naar cursussen die de digitale vaardigheden verhogen.

Romy Tiemes vult aan: “Ook in onze Bibliotheken in Genemuiden en Zwartsluis willen we graag starten met een inloopspreekuur voor digitale vragen. We zoeken daar nog vrijwilligers voor. Vindt u het leuk om andere mensen te helpen met vragen? Bent u digitaal vaardig? En wilt u wekelijks of om de week een uurtje vrijmaken voor vrijwilligerswerk? Dan zien we uw aanmelding graag binnen komen in Bibliotheek Genemuiden of Bibliotheek Zwartsluis! Aanmelden kan in de Bibliotheek of via onze website www.bibliotheekzwartewaterland.nl. Daar kunt u ook terecht als u vragen heeft over deze vrijwilligersfunctie.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500