Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bouw van De Wester op Tag West nog dit jaar van start

Geplaatst op: 29 oktober 2020

(Adv.) De bouw van appartementencomplex De Wester op Tag West start eind dit jaar. Het grootste deel van de vijftien appartementen en twee penthouses is ondertussen verkocht. Freek van den Berg van Bonthuis Vaartjes Makelaars verwacht dat de eigenaren van de resterende appartementen de komende periode ook worden gevonden.

Misschien zijn dat wel mensen die tot dusver dachten dat De Wester buiten hun bereik lag, denkt de makelaar. “We zien dat een bepaalde groep woningbezitters de waarde van hun huis te laag inschat. Zeker in Genemuiden zijn de prijzen het afgelopen jaar enorm gestegen. Een tussenwoning op De Greente die we vorig jaar voor 240.000 euro verkochten is nu zeker 50.000 euro meer waard. Dat maakt nogal verschil uit”, legt Van den Berg uit.

Want met die waardevermeerdering is een appartement in De Wester ineens wel een aantrekkelijke vervolgstap. De vijftien appartementen variëren in prijs namelijk tussen 292.000 en 315.000 euro. Beide penthouses kosten 450.000 euro. “Groot voordeel is nog eens dat de energiekosten laag zijn. De Wester is voorzien van zonnepanelen, een grondwaterpomp en vloerverwarming. Alle appartementen zijn gasloos en voldoen aan de duurzame eisen van deze tijd. Ook wat dat betreft zetten kopers een stap”, aldus Van den Berg.

En dat op een centrale plek op Tag West, relatief dichtbij alle voorzieningen van het centrum én tegelijkertijd bij het buitengebied. “Vanaf de verdiepingen kijk je uit op het Poldertien en zie je ’s avonds de zon ondergaan in het Zwarte Meer. Voor De Wester ligt bovendien een ruime groenstrook. Een ander voordeel is dat de entree van alle appartementen op de begane grond wordt gerealiseerd. Galerijen zijn er dus niet”, zegt Van den Berg, die ook wijst op de grote balkons en de royale lichtinval.

De appartementen beschikken allemaal over 75 tot 80 vierkante meter woonoppervlak, beide penthouses beslaan nog meer ruimte. Ook genieten die eigenaren van een loggia. Volgens de makelaars zijn de woningen geschikt voor meerdere doelgroepen. “Onder de kopers zien we mensen tussen de 50 en 70 jaar, maar ook starters en alleengaanden. Ze vallen voor de chique uitstraling, de ligging van het complex en de goede faciliteiten. Ook voor echtparen waarvan de kinderen de deur uitgaan, zijn dit ideale appartementen.”

Belangstellenden voor een van de laatste appartementen in De Wester kunnen contact opnemen met Bonthuis Vaartjes Makelaars.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500