Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Werkstraf voor Zwartewaterlanders na uitgeven valse biljetten

Geplaatst op: 30 oktober 2020

Twee twintigers uit Hasselt moeten een taakstraf volgen van 150 uur voor het bewust uitgeven van vals geld. Daarnaast legde de rechter een maand voorwaardelijke celstraf op over een proeftijd van 2 jaar. 

Vorig jaar november liepen de jongemannen tegen de lamp nadat ze in een Zwols studentencafé betaalden met valse biljetten van 50,00 euro. De heren bekenden voor 400,00 echte euro’s in totaal 100 valse briefjes van 50 te hebben gekocht. Die haalden ze op bij een afnemer in Almere.

Met de werkstraf komen de heren er voordelig van af. Omdat de heren spijt hadden van hun actie, zeven gedupeerde ondernemers schadeloos hebben gesteld en ze verder niet in aanraking zijn geweest met justitie bleef het bij een stevige taakstraf.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500