Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 november 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Knol: ‘Motie van afkeuring was wraakactie BGZ’

Geplaatst op: 31 oktober 2020

Wethouder Gerrit Knol (CU) liet vanmorgen op ZwartewaterFM weten dat hij de motie van afkeuring die BGZ tegen hem indiende niet alleen als bestuurlijke maar ook als persoonlijke ramp heeft ervaren. Vooral de manier waarop het CDA zich gedroeg vond hij teleurstellend: “Een motie van afkeuring is niet niets. Het is viel me flink tegen van het CDA. Dit was een bewuste poging om mij te beschadigen. Binnen die partij heb ik al mensen gesproken die zich distantiëren van de werkwijze”, meldt Knol.

“Dit is verder gewoon een wraakactie geweest op wat er eerder dit jaar gebeurde”, vertelde Knol. Daarmee doelde de Hasselter op het feit dat BGZ uit de coalitie werd gezet. “Het is niet niets als vrijdag ieder uur je naam voorbij komt op Radio Oost over deze motie”, vertelt Knol.

De motie van afkeuring werd donderdagavond ingediend door de nieuwkomers van Buiten Gewoon Zwartewaterland. Ze verweten wethouder Knol dat hij zich bemoeide met dossier Knarrenhof Hasselt terwijl hij daarvoor niet eindverantwoordelijk is. Dat de wethouder in de buurt van het nieuwbouw plan woont was voor BGZ extra reden om zijn integriteit aan de kaak te stellen. Een motie van afkeuring werd ondersteund door CDA en VVD.

Knol was het niet eens met de motie van afkeuring. Volgens hem wilde hij alleen de verkeersveiligheid onder de aandacht brengen. “Het effect op mijn uitzicht is geen probleem. Ik woon al 35 jaar aan het Tijlswegje en heb onder meer De Hazelaar zien komen en nooit bezwaar gemaakt. Wat is wel zie is dat het wegje steeds drukker wordt. En de voormalig wethouder (Coster van BGZ, red.) overzag de consequenties van het plan daarop niet. Ik heb zijn gaten dichtgelopen. Hij was blij met mijn opmerkingen”, aldus Knol.

Volgens hem ging het dus louter om een aantal punten rond verkeersveiligheid. Burgemeester Bilder meldde nog dat begin dit jaar is besproken of de adviezen van Knol in de knel met integriteit zouden komen. “Maar wethouder Knol is een gebiedsdeskundige en zijn woning staat ver genoeg van deze locatie. Wat ons betreft kon hij zijn opmerkingen leveren.”

Bilder, die zich inhoudelijk niet mengt in de discussie, merkte op: “Het was een hele onplezierige vergadering en wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar. Jammer dat wij tijdens de grootste crisis na de Tweede Wereldoorlog juist hierover een debat moeten voeren.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500