Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 oktober 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wijzenol kopen; we gaan massaal aan de slag met thuiskantoren maken

Geplaatst op: 2 november 2020

(Adv.) Het aantal coronabesmettingen blijft hoog. Niet alleen in Nederland, ook in de omringende landen zijn schrikbarende cijfers te zien, waardoor mensen snel voorzichtiger worden. Na de eerste flinke golf in 2020 zijn veel mensen thuis gaan werken. De verwachting is dat deze herfst en winter nog veel meer vanuit huis gewerkt gaat worden. Enerzijds om het aantal besmettingen af te remmen, anderzijds omdat er veel positieve resultaten geweest zijn met het werken vanuit huis eerder dit jaar. Is het tijd om een thuiskantoor op te zetten of niet?

Werken vanuit huis; tussen de woonkamer en de afwas

Werken vanuit huis kan een goede oplossing zijn voor mensen die geen risico willen lopen en waarbij de baas het toestaat om thuis te gaan werken. Er zitten echter ook genoeg nadelen aan. Verschillende mensen hebben aangegeven dat het lastig is om geconcentreerd te blijven in de eigen woonomgeving. Veel afleidingen, huishoudelijke taken of stoorzenders maken het moeilijk om de volledige aandacht op het werk te houden.

Is dat het geval? Dan is het verstandig om een thuiskantoor op te bouwen. Zeker wanneer je baas nu al aangeeft dat de situatie waarschijnlijk de komende zes maanden onveranderlijk is. Informeer in dat geval altijd bij je werkgever of er een potje is voor de investeringen (hoe klein dan ook) voor het aanpassen van een ruimte van je woning om zo een kantoor te maken.

Wat zijn de mogelijkheden?

De meeste mensen kiezen ervoor om een zolderkamer om te bouwen tot een kantoorruimte. Geen verkeerd idee; de zolderkamer is vaak dé ruimte waar niemand anders langsloopt of moet zijn tijdens het werken. Ook zijn slaapkamers prima geschikt. Let hierbij wel op. Moet er vaak gebeld worden met video, kijk dan altijd even van tevoren wat de ontvanger van het beeld ziet. Een rommelig bed op de achtergrond met slingerende kledingstukken is niet echt handig wanneer er gebeld wordt met een CEO.

Is de kans groot dat je maandenlang thuis blijft werken? Zorg er dan voor dat je een goed bureau hebt (idealiter in hoogte verstelbaar of op correcte hoogte) en een goede bureaustoel. Ook kan het verstandig zijn om het thuiskantoor een ‘echt’ kantoor te maken. Bijvoorbeeld door de muren te schilderen en er een gezellig kantoor van te maken. Meer informatie over goede verf vind je hier.

Hoelang blijven we thuiswerken in Genemuiden en omstreken?

Het is in grote mate afhankelijk van de werkgevers. Gezien de positieve resultaten eerder dit jaar, is de kans aanwezig dat verschillende ondernemingen het thuiswerken nu in betere banen gaan leiden, met meer digitale mogelijkheden en budgetten voor aanpassingen. Dat thuiskantoor kon nog wel eens je nieuwe werkplek worden de komende tijd. Geen slecht idee om dit goed voor te bereiden dus.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500