Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 november 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Man die mogelijk huis van broer beschoot wil verder onderzoek

Geplaatst op: 3 november 2020

B.T. uit Genemuiden en zijn advocaat hebben het vanmorgen voor elkaar gekregen dat er verder onderzoek komt naar de zaak waarin T. hoofdverdachte is. In Zwolle werd een regiezitting gehouden over de zaak. Er is een rechtszaak tegen de vijftiger aangespannen omdat de man wordt verdacht van poging tot moord op zijn broer.

Afgelopen juni werd T. aangehouden in een boot op het Zwarte Water omdat hij eerder die nacht op een woning in Genemuiden zou hebben geschoten. De man schoot op het huis van zijn broer omdat de heren vermoedelijk in een zakelijk conflict lagen. Verdachte heeft daarvoor vervolgens een aantal weken voor in voorarrest gezeten. Dinsdagochtend werd er een regiezitting gehouden. Dat wil zeggen dat de situatie niet inhoudelijk wordt besproken maar verzoeken ingediend kunnen worden die verdediging mogelijk kunnen versterken.

De advocaat van T. wilde onder andere graag dat er nog zeven extra getuigen werden gehoord, er onderzoek werd gedaan naar een telefoon, meer camerabeelden werden meegenomen in het onderzoek en dat bestaande beelden verbeterd zouden worden. Daarnaast wilde de partij aanvullend onderzoek naar de schotresten die op plaats delict zijn aangetroffen.

De rechter vond de meeste verzoeken niet voldoende onderbouwd en wees deze dus af. Echter drie van de zeven genoemde getuigen zullen (nogmaals) worden gehoord door de rechtercommissaris. Verder mag advocaat Kok de beelden bekijken van een uur voor en een uur na het incident die destijds zijn gemaakt. Verdachte B.T., die eerder al in vrijheid is gesteld, moet zich in februari 2021 opnieuw melden bij de rechtbank. Op dat moment gaat de rechtbank dieper in op de zaak.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500