Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden en het water (4)

Geplaatst op: 7 november 2020

Genemuiden en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder de Zuiderzee had Genemuiden nooit de huidige tapijtindustrie gekend. Ondanks dat de Noordoostpolder een einde maakte aan veel geschiedenissen, blijft water belangrijk voor de regio. Jannie Bakker, Co Mateboer en Robert Pleijsier wandelen opnieuw door Genemuiden en de omgeving en vertellen over de geschiedenis van het water in en rondom Genemuiden. Onderweg leggen ze uit waar namen als de Overtoom  en de Keet vandaan komen.

Dit is de laatste aflevering van een serie historische wandelingen. Stichting Vrienden van Oud-Genemuiden en Genemuiden Actueel staan op die manier stil bij het plaatsen van een groot aantal ANWB-bordjes.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500