Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Carbidschieten gaat dit jaar wel ‘gewoon’ door

Geplaatst op: 11 november 2020

Archieffoto Erik Eenkhoorn

Het carbidschieten in Zwartewaterland mag dit jaar doorgaan, ook als er een landelijk vuurwerkverbod wordt afgekondigd. 

Carbid valt officieel niet onder de noemer vuurwerk en daarom wil de veiligheidsregio niet aan een verbod op de knallende melkbussen. Vermoedelijk maakt het kabinet vrijdag bekend dat er dit jaar een landelijk verbod op vuurwerk komt. Dat verbod geldt dus niet voor carbid, bevestigt Veiligheidsregio IJsselland.

“Wij begrijpen heel goed dat iedereen zin heeft in een plezierige afsluiting van dit bijzondere jaar. Carbid valt niet onder het vuurwerkverbod en daarom mag ook dit jaar deze traditie in onze veiligheidsregio doorgaan”, aldus woordvoerster Uiterwijk Winkel van de veiligheidsregio in een verklaring richting RTV Oost. “Het is in de buitenlucht en goed mogelijk om binnen de dan geldende coronamaatregelen het carbidschieten te laten plaatsvinden.”

“Hierover hebben de burgemeesters vandaag in onze vergadering gesproken. Wij zijn het als 11 burgemeesters van Veiligheidsregio IJsselland hierover helemaal eens met elkaar”, vult Bilder aan. Mogelijk volgen in aanloop naar de Jaarwisseling aanvullende regels.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500