Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider schaftkeet nu Sluziger foodtruck

Geplaatst op: 18 november 2020

(Adv.) “Als de mensen niet naar restaurant ’t Kraantje in Zwartsluis kunnen komen, komt ’t Kraantje naar de mensen toe”, merkt eigenaar Peter Platje op. De horeca-ondernemer is momenteel druk bezig om een oude schaftkeet van een bedrijf uit Genemuiden om te toveren tot foodtruck. Daarmee hoopt hij vanaf dit weekend door de streek te toeren.

“Al voor de eerste lockdown werden mensen wat voorzichtiger en besloten wij te gaan bezorgen. Maar op een gegeven moment moet je weer wat leuks gaan bedenken. Dat is nu de foodtruck geworden”, legt Platje uit. Nog altijd staat hij een beetje versteld van de massale hulp van andere ondernemers uit de gemeente. “Iedereen helpt mij voor niets aan handige spullen. Een ondernemer in Genemuiden had dus nog een oude schaftkeet staan, T&T zorgde voor een nieuw stukje laminaat in, ik heb Scheepswerf Geertman gevraagd naar een scheepshoorn, Bonsink Yacht Painters had nog wat verf en Snijder Scheepselektro had nog een zonnepaneeltje zodat ik stroom in de foodtruck kan krijgen”, vertelt Platje.

De wagen staat momenteel in een loods op de jachthaven. “Hij wordt hier overgespoten en we maken hem klaar voor de rondritten. Idee is vooral dat bedrijven en buurten ons kunnen benaderen. Als je bijvoorbeeld met de hele straat zin hebt in wat lekkers laat je ons langskomen en geef je vooraf door wat jullie graag willen eten. Vervolgens kun je per huishouden langskomen om wat af te halen bij de kar. Maar datzelfde geldt voor bedrijven. Even op vrijdagmiddag ’t Kraantje laten langskomen voor wat lekkers is geen probleem! We bereiden het voor in onze keuken en vervolgens doen we de finishing touch in de foodtruck. In overleg is veel mogelijk”, legt Platje uit. Verder blijft afhalen ook mogelijk.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op via 0612336155

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500