Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

37 gevulde winkelwagentjes voor Voedselbank

Geplaatst op: 23 november 2020

Foto's: Gerrit Slurink

De voedselbank Zwartewaterland kijkt terug op een succesvolle inzamelingsactie van houdbare producten bij vijf supermarkten in Zwartewaterland.

De deelnemende supermarkten, in Hasselt de Boni en de Jumbo, in Genemuiden de Boni en Albert Heijn en in Zwartsluis de Coop, werkten enthousiast mee door ervoor te zorgen dat er genoeg voorraad was. De voedselbanken helpen de armste gezinnen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om de vrijwilligers in deze coronatijd zo min mogelijk bloot te stellen aan mogelijk besmettingsgevaar, was deze actie anders van opzet dan in voorgaande jaren. De actie werd nu gehouden over drie dagen, 19, 20 en 21 november.

Bij de Boni en Jumbo in Hasselt, de Boni en Albert Heijn in Genemuiden en de Coop in Zwartsluis stond een kraampje waarop door de Voedselbank uitgekozen artikelen waren uitgestald. Deze kon men, na betaling aan de kassa, doneren aan de voedselbank en deponeren in een winkelwagen bij de uitgang. Medewerkers van de supermarkt droegen er zorg voor dat er steeds een nieuwe winkelwagen kwam te staan als deze vol was. Vrijwilligers van de Voedselbank haalden vervolgens de volle winkelwagens op om die naar hun eigen magazijn te brengen.

De vrijgevigheid van de inwoners van Zwartewaterland zorgde ervoor dat de actie, ook in deze vorm, een succes werd en daaruit blijkt ook maar eens weer de betrokkenheid van de inwoners van Zwartewaterland bij het werk van de voedselbank en met de gezinnen die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken. Aan het eind van de derde actiedag bleek dat er ruimhartig geschonken is door de plaatselijke bevolking. De vrijwilligers konden maar liefst 37 overvolle winkelwagens ophalen die gevuld waren met allerlei houdbare producten. Met deze donaties kan de voedselbank weer enkele maanden vooruit. Ondanks de beperkingen die deze coronatijd met zich meebrengt kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde actie en bedankt alle gulle gevers en de vrijwilligers die zich hebben ingezet voor deze actie, want ook mede dankzij hen is deze inzameling een groot succes geworden.

Ook een woord van dank aan vd Berg “Alles onder één dak” uit Zwartsluis, die het vervoer van de producten vanaf de supermarkt deels mogelijk maakte. Aangezien er geen vrijwilligers bij de ingang stonden had het bestuur afgezien van het plaatsen van collectebussen in de supermarkten. Normaal leverde dat ook nog een aardig bedrag op.

Mocht u deze actiedagen niet in de gelegenheid zijn geweest wat extra boodschappen te doneren, maar toch nog  iets wilt geven, dan kan dit ook door een financiële donatie over te maken op rekeningnummer NL63 RABO 0161 0577 21 van Stichting Voedselbank Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500