Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

COVID-19 eist weer levens in Zwartewaterland

Geplaatst op: 26 november 2020

Afgelopen twee weken zijn er twee Zwartewaterlanders overleden aan COVID-19. Inmiddels zijn er drie mensen in de gemeente overleden in de tweede golf. Dat vertelde burgemeester Bilder vanavond op de radio.

Daar waar de burgemeester vorige week 13 nieuwe besmettingen in Zwartewaterland kon melden, waren dat er vanavond een stuk meer. Bij de corona-update op ZwartewaterFM vertelde hij: “Afgelopen week zijn 37 mensen uit onze gemeente positief getest op het virus. Opmerkelijk is dat Zwartsluis er dit keer bovenuit komt.”

Het verschil tussen de kernen was afgelopen week klein. Elf mensen uit Genemuiden werden positief getest. In Hasselt lag dat aantal op 12 en in Zwartsluis op 13. Het aantal besmettingen van mensen boven de 60 nam flink af. Het zijn momenteel vooral veel Zwartewaterlanders tussen de 0 en 20 jaar die het virus meedragen. Ook werd afgelopen week meer getest dan de week daarvoor.

Verder vertelde Bilder dat de uitkomsten van de testlocatie in Genemuiden hierin zijn meegenomen. Verder denkt Bilder dat er sprake kan zijn van clusterbesmettingen: “Al is dat niet duidelijk geworden bij de GGD.” Volgende week donderdag is er bij ZwartewaterFM weer een update.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500