Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zuiderzeeroute niet meer langs Genemuiden

Geplaatst op: 26 november 2020

Het CDA betreurt dat de fietsroute ‘Zuiderzeeroute’ niet meer door Genemuiden komt. Dat meldde raadslid Van Zandwijk donderdag in de gemeenteraad. Hij vreest dat dit ten koste gaat van de toeristenstroom.

Wethouder Rietman deelt die treurnis, maar wijst er op dat Zwartewaterland er wel wat voor terugkrijgt. “Het is niet zo dat de ANWB een streep door onze gemeente zet: de Hanzeroute voert straks wel door Zwartewaterland. Of dat even veel toeristen oplevert, zal moeten blijken.”
De veelgereden Zuiderzeeroute ging tot voor kort via Kampen en Genemuiden richting Vollenhove. Vanaf komend jaar leidt de route echter via Ens naar Vollenhove.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500