Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Personeel Selectief biedt de klant meer dan hij vraagt

Geplaatst op: 27 november 2020

Leo Eenkhoorn (r) en Ton Rijke.

(Adv.) Ze zijn inmiddels naar alle tevredenheid geïnstalleerd, de medewerkers van PersoneelSelectief. Het team van PersoneelSelectief verhuisde afgelopen zomer naar een gloednieuw onderkomen aan de Spoelstraat. Daar kunnen ze hun klanten nog beter van dienst zijn: “We bieden niet alleen wat de klant zoekt. Bij ons krijgt de klant wat zij nodig heeft binnen het bedrijf.”

“We zijn erg tevreden met ons nieuwe pand”. Meer licht, efficiënter opgedeeld en het is ruimer”, merkt Leo Eenkhoorn op. Tevreden zit hij aan de koffietafel van Personeel Selectief, het bedrijf dat hij sinds 2008 runt met zijn broer Johan. Eerst in Zwolle, later in Genemuiden. “We zijn toen bewust naar Genemuiden gekomen. Hier in Zwartewaterland hebben we toch de meeste opdrachtgevers en kennen we de markt”, licht hij toe.

Het bedrijf heeft zich inmiddels verder ontwikkeld in datgene waar het ooit mee begonnen is: de juiste mensen op de juiste plaats zetten. “Bedrijven kloppen bij ons aan als ze een specialisten zoeken op bijvoorbeeld hun verkoop- of administratie-afdeling. Wij kijken vervolgens verder dan wat een klant van ons vraagt. We dragen ook de juiste mensen voor als een onderneming bijvoorbeeld een controller zoekt”, aldus Eenkhoorn.

Personeel Selectief heeft daarvoor enkele duizenden specialisten uit de regio in haar database. “We hebben mensen die ergens in dienst zijn bij een bedrijf maar bijvoorbeeld meer of minder uren willen werken, andere werkzaamheden willen verrichten of meer willen verdienen. Ze schrijven zich dan in bij ons zodat wij mogelijk kunnen bemiddelen”, legt Leo uit.

Inmiddels groeit PersoneelSelectief ook stevig in haar andere specialiteit: het aanbieden van trainingen. Of het nu gaat om training in persoonlijke vaardigheden, organisatie en management of commerciële training, het zit in ons pakket. “Als een bedrijf groeit, zie je regelmatig dat medewerkers ineens mensen onder zich krijgen. Ze moeten dan een afdeling aansturen, terwijl ze nooit leiding hebben gegeven. Veel ondernemers hebben daardoor nu behoefte aan trainingen.” Daarvoor werkt PersoneelSelectief onder meer met oud-Wehkamp directeur Ton Rijke. Hij geeft veel trainingen in-company of op locatie van PersoneelSelectief. Voor groepstrainingen die klassikaal gegeven worden, is PersoneelSelectief een nevenvestiging van MKB Training&Coaching (MKB C&T), een bekende aanbieder van klassikale trainingen met een totaalpakket van een 80-tal gerichte trainingen.

“Wij zijn uniek in onze branche met onze manier van maatwerk training”. Vaak is het zo dat managers willen dat hun personeel een opleiding volgt, waardoor die ongemotiveerd zijn of gewoon niet geschikt zijn voor een training. Wij draaien het om: wij kijken eerst via een assessment of een opleiding wel bij iemand past. Vervolgens levert zo’n maatwerktraining altijd resultaat op.”

De bekende spiegel voorhouden is volgens Eenkhoorn en Rijke een veelgebruikt instrument. “Veel draait om communiceren en op de werkvloer gaat dat vaak fout. Een leidinggevende legt iets niet goed uit, waarna een medewerker matig of inefficiënt kan werken. ‘Dan doe ik het zelf wel’, is dan vaak de reactie van een leidinggevende, die vervolgens klaagt over de werkdruk. Met gerichte trainingen verbeteren wij deze situaties. Of we komen tot de conclusie dat iemand niet geschikt is voor een functie en dus de in organisatie iets moet worden veranderd.”

Kijk op www.personeelselectief.nl voor meer informatie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500