Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Volgende bouwfase Tag-West in zicht

Geplaatst op: 1 december 2020

Goed nieuws voor de woningmarkt in Genemuiden: de gemeenteraad kan vermoedelijk volgend jaar het bestemmingsplan voor de volgende fase van Tag-West vaststellen. Dat zou de weg vrijmaken voor bijna 240 woningen in de nieuwste wijk van Genemuiden. 

Momenteel wordt gewerkt aan de huidige bouwfase waarin nog 56 woningen worden gerealiseerd. Het gaat onder meer om zeventien appartementen in De Wester. Ook is er dan nog plaats voor negentien rijtjeswoningen, veertien twee-onder-een kappers en zes vrijstaande woningen.

Daarna dreigde de woningbouw te stagneren. Volgens de plannen worden er straks echter dertig nieuwe woningen per jaar gebouwd. Uiteindelijk leidt dat tot 122 rijtjeswoningen, tachtig twee-onder-een kappers en 36 vrijstaande woningen. Het gaat allemaal om koopwoningen. Met name de rijtjeswoningen zijn interessant voor starters, meldt het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad.

Een addertje onder het gras is er nog wel. Mogelijk kan de bekende stikstofproblematiek nog roet in het eten gooien.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500