Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Corona heeft weer voet aan de grond in Genemuiden

Geplaatst op: 10 december 2020

Afgelopen week zijn 49 mensen uit Genemuiden positief getest op COVID-19. Het aantal besmettingen loopt al wekenlang op, vorige week lag het aantal nog op 23. Daarmee is het virus weer springlevend in de Tapijtstad. Burgemeester Bilder bracht vanavond weer een update via ZwartewaterFM.

In Zwartsluis en Hasselt blijft het aantal besmettingen redelijk stabiel vergeleken met de week daarvoor. Tien Sluzigers raakten besmet en 14 Hasselters. Met name personen tussen de 21 en 40 jaar in Zwartewaterland dragen het virus momenteel mee. De afgelopen week hebben zich 403 Zwartewaterlanders laten testen. Vorige week waren dat er 300. Men ziet vooral een sterke stijging in Genemuiden, het aantal ging daar van ongeveer 110 naar ruim 170.

De meeste besmettingen zijn in familie- en gezinsverband. “Gelukkig zijn er geen besmettingen in de zorg- en verpleeghuizen en is niemand in Zwartewaterland de afgelopen dagen overleden aan het virus”, vertelde Bilder. Vergeleken met aangrenzende gemeenten als Staphorst, Steenwijkerland, Kampen en Zwolle is Zwartewaterland verhoudingsgewijs koploper. In IJsselland ziet men vooral kleine en grotere clusters in onderwijs en zorg- en verpleeghuizen.

Verder staat de gemeente zeer open voor leuke coronaproof initiatieven. “Mensen die ideeën hebben om iets te organiseren kunnen bij ons aankloppen. Een financieel steuntje in de rug is ook bespreekbaar. Ik hoop dat we met elkaar proberen om de feestdagen toch gezellig te maken”, vertelde Bilder. Tot slot riep hij op ons zo goed mogelijk aan de regels te houden: “Houd vol en bezoek eens iemand die eenzaam is.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500