Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Twee jaar cel voor twintiger na verkrachting bij keet

Geplaatst op: 10 december 2020

Een verkrachting in september 2018 en een zware mishandeling tijdens Biestemerk 2019 komen een 21-jarige Zwollenaar duur te staan. Hij gaat twee jaar achter de tralies. Twee weken geleden werd de zaak inhoudelijk behandeld. Vandaag kreeg de jongeman zijn straf te horen. 

Op een vroege ochtend in september 2018 nam de man het meisje uit Zwartsluis mee de bosjes in na een bezoek aan een Genemuider keet. Daar hadden ze tegen de wil van het meisje in gemeenschap met elkaar. Na afloop werd het DNA materiaal van de Zwollenaar aangetroffen op haar ondergoed. Op Biestemerkeumpien sloeg dezelfde jongeman een horeca-bezoeker uit Genemuiden met de vuist in het gezicht. Gevolgen: een kaakbreuk en meerdere gebroken tanden.

De keetganger is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Verder krijgt de Sluziger 5000 euro smartegeld voor de geleden schade. De mishandelde man uit Genemuiden krijgt bijna 2000 euro van de dader om kosten van de tandzorg te dekken. De uitspraak is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Het rechtbankverslag van twee weken gelden is hier te lezen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500