Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Volgende stap naar uitbreiding industrieterrein gezet

Geplaatst op: 10 december 2020

De uitbreiding van industrieterrein Zevenhont is weer een stap dichterbij gekomen. De gemeenteraad ging donderdagavond unaniem akkoord met de grondexploitatie voor de twee uitbreidingen.

Meerdere partijen riepen het college op om alvast te gaan beginnen met de aanleg van de groenstrook, zodat die tot wasdom is gekomen als de nieuwe bedrijven er eenmaal staan. “Dat is me uit het hart gegrepen”, ziet ook wethouder Harrie Rietman daarvan het belang in.

Rietman is niet geschrokken van berichtgeving op RTV Oost. De regionale omroep meldde dat de MER-commissie vindt dat Zwartewaterland nog eens naar alternatieve locaties voor de uitbreiding moet zoeken. “We moeten vooral motiveren waarom we voor deze locaties kiezen. Daar ben ik eerlijk gezegd niet bang voor”, zegt Rietman, in de wetenschap dat het plan al heel lang op tafel ligt.

Ook de stikstofproblematiek kan mogelijk nog voor vertraging zorgen. “Dat is best een puzzel: aan de ene kant willen we niet teveel uitstoot in de Natura2000-gebieden, en aan de andere kant moet de oplossing voor bedrijven ook werkbaar zijn.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500