Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verdachte blijft vast na poging tot doodslag aan Karst de Langestraat

Geplaatst op: 15 december 2020

De 19-jarige man die volgens de officier van justitie afgelopen zomer iemand bewust van de brommer reed, blijft vastzitten. Dat werd vandaag duidelijk tijdens een pro forma zitting in de Zwolse rechtbank. 

De Genemuidenaar reed 23 juni in een Mercedes een stadsgenoot van de bromfiets. Mogelijk was het een wraakactie na een incident dat de heren afgelopen zomer hadden. “Een ongeluk”, zo stelt de verdachte. Echter verdenkt het OM hem van poging tot doodslag. Het ongeval gebeurde aan de Karst de Langestraat.

Eerder werd de zaak al behandeld maar schepte het rapport van de Verkeers Ongevallen Analyse nogal wat verwarring over het ontstaan van dit ongeval. Afgelopen periode werd daarom een nieuw onderzoek gedaan door het Nederlands Forensisch Instituut. Echter schepte dat nog meer verwarring omdat de uitkomst compleet anders was dan het eerder opgestelde rapport. Daarom is nu besloten de onderzoekers ook te horen en zo een duidelijk beeld te krijgen van de aanrijding.

Het verzoek van advocaat van de 19-jarige om hem voorlopig uit voorarrest te halen, werd van de baan geschoven. Hij blijft tot de inhoudelijke behandeling van de zaak op 9 maart in de cel.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500