Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kinderen weer massaal thuis achter de laptop

Geplaatst op: 16 december 2020

Het online lesgeven is weer uit de startblokken. Zo ook op kindcentrum Ichthus. Daar verliep het direct soepel: ‘Sinds de vorige lockdown oefenden we op school al iedere week in Teams. Dat kwam goed van pas, we konden direct starten met online lesgeven”, vertelt juf Ellen.

Vanwege de goede voorbereiding was alles gistermiddag al in kannen en kruiken, daarom gaven de meesters en juffen van Ichthus vanmorgen al les via de laptop. Kinderen konden thuis inschakelen. “We hebben de leerlingen boeken en schriften meegegeven die ze nodig hebben de komende tijd. Maar er staat ook best veel lesmateriaal online”, vult juf Ellen aan.

Een schooldag thuis ziet er wel heel anders uit. “We verwachten dat de kinderen tussen 08.30 en 12.00 uur online zijn. Dan kunnen we bijvoorbeeld terugbellen als we zien dat iets goed of minder goed gaat. Om 09.00 en 10.30 uur zijn er vaste uitlegmomenten, dan schakelt juf of meester in om de lesstof door te nemen. Daarna kunnen ze zelf aan de slag.”

Juf Ellen krijgt ook vaak vragen over pauze: “Ja, haha. Dat is wel grappig. Ze zijn zo gewend aan die tijdstippen. Bij ons mogen ze er zelf even tussenuit op een moment dat het hen schikt. Wel verwachten we dat ze tijdens de uitlegmomenten online zijn. ‘S middags kunnen de leerlingen zelfstandig aan de slag. Natuurlijk mogen ze in de middag ook voetballen of spelen zodra ze de dagtaak hebben afgerond.”

Ook de jongere kinderen zijn thuis aan de slag gegaan met een opdracht.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500