Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Afgelopen week 29 Genemuidenaren positief getest

Geplaatst op: 17 december 2020

Foto: Erik Eenkhoorn

Het aantal besmettingen in Zwartewaterland is vorige week afgenomen ten opzichte van de week daarvoor. Tussen 7 en 13 december werden 47 Zwartewaterlanders positief getest op COVID-19, de voorgaande week waren dat er 71. “Maar ik heb niet het gevoel dat met deze lage cijfers een neerwaartse trend is ingezet. Afgelopen week is er ook weer iemand overleden aan het virus”, vertelde Bilder op ZwartewaterFM.

In Genemuiden en Zwartsluis daalde het aantal flink. Het aantal Sluziger patiënten ging van 10 naar 1 en in Genemuiden van 49 naar 29. In Hasselt steeg het aantal van 14 naar 17. Vooral veel mensen van 40 tot en met 60 jaar dragen het virus momenteel met zich mee. Gelukkig heeft het virus nog geen voet aan de grond gekregen in de woonzorgcentra.

Ook ging de burgervader in op de nieuwe regelgeving voor winkels. Opmerkelijk is dat ondernemingen buiten de horeca en doe-het-zelf-service om, geen afhaalpunten mogen opzetten. Supermarkten, bakkers, slagers en andere winkels voor eten en drinken, drogisterijen, apotheken, opticiens, audiciens en winkels voor reparatie en onderhoud mogen wel open blijven. Ook winkels met pakkettenservice hoeven de deuren niet te sluiten. “Koop lokaal wat kan en steun zo de middenstand. Dat past bij onze gemeente, we proberen elkaar in moeilijke tijden te helpen. Veel winkels hebben ook een bezorgservice waar we gebruik van kunnen maken”, riep Bilder op.

Verder drukt hij mensen op het hart om de komende periode niet op vakantie te gaan. “En verwelkom op 24, 25 en 26 december niet meer dan drie gasten in huis. Kinderen tot 12 jaar tellen niet mee in dat aantal. Daarnaast is het belangrijk dat we ons aan de regels houden, zodat we het virus geen kans geven”, aldus Bilder die een ieder tot slot gezegende kerstdagen wenst.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500