Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Na bijna 45 jaar gaat bij Accuraat de sleutel uit het contact

Geplaatst op: 17 december 2020

Hans en Margreet van ’t Noordende en dochter Brenda van der Steeg stoppen met rijschool Accuraat. Al in 1977 stapte Hans als instructeur op de bijrijdersstoel, na bijna 45 jaar is het welletjes en kan het echtpaar gaan genieten van het pensioen.

Het geven van rijles heeft Hans niet van een vreemde: “Mijn vader gaf ook rijles. Hij was boekhouder van beroep, maar gaf in zijn vrije tijd rijles. Toen kon dat nog, zodra je 5 jaar je rijbewijs had kon je lessen gaan geven.” Hans zat zelf in het bosbeheer maar volgde tijdens zijn diensttijd een opleiding tot instructeur. “De eerste lessen gaf ik vervolgens in Duitsland aan militairen, omdat we daar gelegerd waren. Na mijn diensttijd ging ik terug naar Genemuiden”, vertelt de rijschoolhouder.

Hij begon daar met een rijschool en kon de leerlingen van garage Naberman en Van Dalfsen overnemen. “Die moesten toen stoppen omdat een instructeursdiploma verplicht werd”, vertelt de geboren Sassenheimer die op zijn achtste in de tapijtstad kwam wonen. “Ik mocht trouwens drie maanden eerder uit dienst zodat ik rijles kon gaan geven in Genemuiden.” In de jaren die volgden werd de dienstverlening uitgebreid. “Motorrijden vond ik eerst maar niets, tot een vriend mij eens op zijn motor liet rijden. Ik was direct verkocht en haalde ook mijn motorrijbewijs. Daarna zijn we uitgegroeid tot een van de grootste motorrijscholen van Overijssel. Daarnaast begonnen we eind jaren ’80 ook met het aanhangerrijbewijs”, vertelt Hans.

Op den duur kwam ook dochter Brenda in het bedrijf als instructrice. Moeder Margreet, geboren Genemuidenaar, werkte op de achtergrond van het bedrijf als boekhoudster en was daarnaast ook actief in de zorg. “Het is altijd prachtig werk geweest omdat je jonge mensen ergens mee kan helpen. Dat geeft voldoening. Omdat je met jongeren in een leerproces zit, kun je helpen problemen te overwinnen”, legt de ondernemer uit.

Toch besloot hij samen met vrouw en dochter om een punt achter het bedrijf te zetten. “Margreet en ik worden ouder en willen nu gaan genieten van ons pensioen. We zijn gelukkig nog fit en gezond om met onze pas-gekochte camper op pad te gaan. Ik geef tot eind mei nog lessen zodat het huidige leerlingenbestand allemaal het rijbewijs kan halen. Maar nieuwe klanten nemen we niet meer aan. Het is tijd om met pensioen te gaan”, sluit Hans af.

Gepubliceerd door Robert Jansema

4 thoughts on “Na bijna 45 jaar gaat bij Accuraat de sleutel uit het contact

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500