Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Cotap bestaat 80 jaar! Dat vieren we samen met u

Geplaatst op: 18 december 2020

(Adv.) Cotap bestaat 80 jaar! Dat is een belangrijk moment in de historie van ons bruisende familiebedrijf. Dit bijzondere jubileum willen we niet alleen met onze dealers vieren, maar ook met de inwoners van Genemuiden. Daarom kun je nu meedoen aan een speciale jubileumquiz over de historie van Cotap. Door mee te doen maak je niet alleen kans op een cadeaubon t.w.v. €80,- maar kun je ook je stem uit brengen op één van de door ons 16 gekozen verenigingen uit Genemuiden. Aan het eind van de actieperiode gaan we een bedrag van maar liefst €8000,- verdelen over deze verenigingen, op basis van het aantal stemmen.

Ga naar www.cotap-80jaargenemuiden.nl en doe mee!

Al 80 jaar lang is de familie Bakker verweven met Cotap. Waar we zijn begonnen met de productie van biezenmatten in een kleine schuur, zijn we inmiddels uitgegroeid tot totaalleverancier van vloeren en vloertoebehoren. Waar heeft Cotap zijn succes nu aan te danken? We nemen je graag even mee in een stukje historie.

Oprichting Cotap

In 1940 werd Cotap opgericht door twee broers: Jacob en Klaas Bakker. Cotap vestigde zich toen in IJsselmuiden en hield zich voornamelijk bezig met de productie van biezenmatten. Halverwege de jaren vijftig verplaatst Cotap zich naar de Oosterbrugstraat in Genemuiden. Naast biezenmatten worden er dan ook kokosmatten geproduceerd.

Van fabrikant tot groothandel

Eind jaren zestig komt het kamerbreed tapijt op. De verkoop van kokos ondervindt daarmee stevige tegenwind. Cotap onderzoekt de mogelijkheden om een eigen productie van kamerbreed tapijt op te starten. Dit blijkt erg kostbaar te zijn waardoor de tweede generatie Bakker besluit om zich volledig op de distributie van tapijt te focussen. Dat was een groot succes en Cotap begon enorm te groeien. De vraag naar tapijt bleef stijgen waardoor Cotap zich eind jaren tachtig transformeert naar servicepartner. De eerste collectie tapijthangers worden getoond en er wordt een coupagebank aangeschaft.

De derde generatie

Inmiddels staat de derde generatie Bakker aan het roer en is de distributie uitgebreid met PVC-stroken, laminaat, parket, vinyl, karpetten, randafwerking en traprenovatie. Door maatwerk en partnership maken wij het verschil. Zo bieden we sinds een paar jaar producttrainingen aan, maken we een digitaliseringsslag en beheren we ons eigen vervoer. 

Cotap voorziet vluchtelingenkamp Lesbos van vloerbedekking.

Dat brengt ons in 2020: ons 80-jarig jubileum. Een bijzonder moment die we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Omdat we maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan, gaan we ons steentje bijdragen aan de wederopbouw van het vluchtelingenkamp op Lesbos. Door een verwoestende brand op het kamp Moria is deze zomer het onderkomen inclusief alle bezittingen van meer dan 13.000 vluchtelingen in vlammen opgegaan. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de wederopbouw van het kamp. Om het leven van de vluchtelingen een klein beetje draaglijker te maken, gaan wij samen met onze dealers alle 1000 tenten van vloerbedekking voorzien. 

Steun de lokale verenigingen

Ook lokaal willen we graag ons steentje bijdragen. In deze onzekere periode waarin ons leven beheerst wordt door het coronavirus vinden we het meer dan ooit belangrijk om elkaar te steunen. Daarom maak je met de jubileumquiz niet alleen kans op een cadeaubon van jouw favoriete lokale winkel of restaurant, maar steun je ook de lokale verenigingen. Een win-win situatie dus.

Ga naar www.cotap-80jaargenemuiden.nl of scan de QR-code en doe mee!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500