Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Manna dit jaar in teken van verwachting

Geplaatst op: 18 december 2020

(Ingezonden) Een traditie inmiddels: de jaarlijks terugkerende uitgave van Manna. Ook dit jaar. U kunt het blad in dezer dagen in de brievenbus verwachten. Deze uitgave van Manna heeft als thema: Verwachting. We zien uit naar dat wat komen gaat. Verwachting betekent ook hoop. Als we het afgelopen jaar terugkijken lijkt er een schril contrast te ontstaan. Hoop of teleurstelling? 

De redactie van Manna laat weten: “Gelukkig mogen we deze dagen weer Kerst vieren. De rijke boodschap van de verwachte en gekomen Zaligmaker. Deze Zaligmaker, Jezus Christus, is en blijft dezelfde. Naar verwachting vieren we kerst dit jaar in kleine kring thuis. Misschien wel zonder die tradities die we al generaties in ere houden, omdat het nu een keer niet kan. Misschien zijn we bang om kerst in eenzaamheid door te brengen. Houden we oog voor elkaar?”

“We hebben in deze uitgave verschillende verhalen van mensen opgenomen, allemaal rond het thema Verwachting. Mensen die actief zijn dichtbij of juist heel ver weg. Mooie initiatieven waarin hoop weerklinkt, maar ook teleurstellingen waarin blijkt dat God andere wegen gaat die we als mensen niet hebben verwacht”, aldus Henria Meiresonne namens Manna.

“Verwachting? Wat verwacht u van de komende feestdagen, van het nieuwe jaar? Verwacht u die Zaligmaker waarom wij kerst vieren? Psalm 39 is ooit door David geschreven. Het zou ook in het afgelopen jaar geschreven kunnen zijn. David schrijft in vers 8: “En nu, wat verwacht ik, Heere? Mijn hoop, die is op U!” Dat deze verwachting ieders verwachting mag zijn voor nu en later”, vult Meiresonne aan.

Achterop deze Manna vindt u de tekst van de liederen Stille Nacht en Ere zij God. Elders in de uitgave leest u de oproep om op Kerstavond met deze liederen uw zangstem te laten horen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500