Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Midwinterhoorngroep blaast avond op Havenplein af

Geplaatst op: 18 december 2020

De Midwinterhoorn Bloasgroep “Kop van Overiessel” was van plan om vanavond op- en rondom het Havenplein te komen blazen. Helaas gaat dat niet door vanwege de lockdown.

De groep stond vorige week in Sint Jansklooster en wilde vandaag naar Genemuiden komen. Tot en met begin januari zou de groep ieder week een andere kern in de regio bezoeken, dat is nu dus van de baan. De midwinterhoorn gaat de kast weer in.

De midwinterhoorn werd in de oudheid gebruikt voor het verjagen van de boze geesten, maar door de kerk is dit gebruik omgebogen om de komst van Jezus` geboorte aan te kondigen. Vandaar dat we de midwinterhoorn gebruiken vanaf de eerste dag van advent tot aan Driekoningen in januari. Ook is van oudsher de midwinterhoorn gebruikt als communicatiemiddel tussen de boeren omdat de erven ver van elkaar af lagen, maar ook om te waarschuwen voor onraad in de oorlogen en tijdens het smokkelen in de grensstreek.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500