Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Coronablog (2) door Erik Driessen (tweede lockdown)

Geplaatst op: 24 december 2020

Het hagelt in Schoorl als ik de eerste regel voor dit coronablog schrijf. Vrijwel droog en een enkele bui, meldde het KNMI gisteravond nog, maar die voorspelling is bepaald niet feilloos. Af en toe droog en veel buien, zou een betere omschrijving van de donderdag tot dusver zijn. In de meest droge periode fietsten we nog naar Hargen aan Zee. En dat zijn momenten dat je meteen blij bent om ´er even uit te zijn´.

Want het moet gezegd: die Schoorlse Duinen kunnen moeiteloos de concurrentie aan met de Waddeneilanden. Tussen Schoorl, Bergen, Groet en de Noordzee ligt een spectaculair landschap waar veel mensen fietsen en wandelen. Maar ook weer niet teveel. Afstand houden is geen enkel probleem, zeker niet als de donkere wolken een volgende bui aankondigen. Noord-Hollanders zijn overwegend stoere bonken, maar bij regen blijven ze toch ook liever thuis.

Al zoeken ze wel massaal de supermarkten op. Misschien vertekent het beeld vanwege de aanstaande feestdagen, maar het gedrag bij de grootgrutters is echt een verschil met die in Zwartewaterland. Ze krioelen hier met de wagentjes door elkaar zoals Genemuidenaren dat doen in de botsautootjes tijdens de Biestemerk. Het is het enige moment tijdens de dagen aan de kust dat ik me wat onveilig voel.

Vlak voor AZ-Vitesse rijden we langs het AFAS-stadion. De verlichting kondigt de wedstrijd aan, maar helaas kunnen we de heren Stengs en Boadu alleen op televisie zien. We rijden nog wel even langs het circuit van Zandvoort. De regen valt met bakken uit de lucht. En dan is Zandvoort echt zo’n strandplaats in de winter. Ooit zal het hier weer heel leuk zijn, nu kun je maar beter doorrijden om de imposante woningen van Aerdenhout en Overveen te bekijken. “Daar wil ik wonen”, zeggen mijn kinderen om beurten. Ik zie mezelf op mijn oude dag al in een mooi huisje in hun tuinen wonen.

Op internet lees ik dat er wat onrust in een park in Alkmaar is geweest. Daar wilden mensen demonstreren omdat ze boos zijn over het vuurwerkverbod. Ik heb rond die tijd alleen roodborstjes en strandpleviertjes gezien. Ondertussen krijg ik het verzoek of ik wil meewerken aan een initiatief in Genemuiden.

Voorlopig zit ik nog tot maandag in de regen van Schoorl. Van waaruit ik iedereen prettige kerstdagen toe wens.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500