Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sneltesten Genemuiden mogelijk onbetrouwbaar (video)

Geplaatst op: 26 december 2020

Foto ter illustratie.

Er worden openbaar twijfels geuit over de sneltestloctie in Genemuiden. Ondernemer Geert Terwel uit Zwartsluis doet dat in een videoboodschap. Hij blijkt corona te hebben, ondanks dat de test die hij in Genemuiden afnam negatief was. Het probleem zit ‘m in de test en niet in de voorziening van de Ondernemers Kring (OK).

De Amerikaanse fabrikant Abbott levert dagelijks in Nederland duizenden sneltesten aan de GGD en commerciële teststraten. Gisteren ontstond er ophef na een onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Daaruit bleek dat de sneltest van Abbott ongeveer 40 procent van de coronagevallen niet constateert. Meer daarover bij de NOS. Mogelijk worden deze onbetrouwbare tests ook gebruikt in Genemuiden.

Terwel waarschuwt in een video: “Mijn boekhouder en ik lieten ons testen in Genemuiden en waren negatief. Zijn ouders kregen een paar dagen later klachten, lieten zich testen bij de GGD en hadden corona. Ondertussen bleven mijn klachten aanhouden maar ik ging er vanuit dat het een gewoon griepje was. Mijn vriendin liet zich testen bij de GGD in Utrecht en die bleek corona te hebben. Ondertussen zat ik bij mijn ouders en leefde ik in de schijnveiligheid van de goedgekeurde testen in Genemuiden. Ik heb mij vrijdagavond laten testen in Zuthpen, deze was postief. Dus ik roep om niet meer naar snelteststraten te gaan.”

Overigens wil Terwel wél kwijt, dat de Ondernemers Kring onterecht de dupe wordt van deze taferelen. Zelf was de Sluziger in eerste instantie namelijk blij met de testlocatie in de tapijtstad: “De locatie is heel goed geregeld en het personeel is erg vriendelijk. Het zit ‘m dus puur in de test.”

Het bestuur van de OK laat weten: “We betreuren deze situatie, we gaan als OK volgende week contact opnemen met Geert en als ondernemers onder elkaar het doornemen.”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema

2 thoughts on “Sneltesten Genemuiden mogelijk onbetrouwbaar (video)

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500