Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Opnames ‘Zwartewaterland Draait Door’ in volle gang

Geplaatst op: 28 december 2020

De opnames van ‘Zwartewaterland Draait Door’ zijn in volle gang. Het programma wordt op Oudejaarsdag uitgezonden. De talkshow is een onderdeel van de online Oudejaarsdag in Zwartewaterland. Op 31 december worden Zwartsluis, Hasselt en Genemuiden via radio en internet voorzien van een talkshow, een quiz en een muzikale top 100.

In de studio aan de oevers van het Zwarte Water schoven maandagmiddag de eerste gasten aan. “In het programma zoomen we in op het afgelopen jaar. Dat doen we aan de hand van zes gespreksonderwerpen. Gerralt van Dijk van Brasserie van Dijk uit Genemuiden en Thijs Postma van Café De Sluus zijn net de deur uit. Straks schuift onder andere dominee Henk van Veldhuizen uit Hasselt aan om te praten over het onderwerp ‘kerkelijk leven’. Ook interviewen we jongerenwerker Bert van ’t Ende van Hervormd Genemuiden”, vertellen Klaas Jan Barneveld en Flip Visscher vlak voor de opnames. De heren uit Genemuiden vormen samen het presentatieduo van ‘Zwartewaterland Draait Door’.

In het programma, dat op Oudejaarsdag tussen 17.00 en 19.00 uur online wordt uitgezonden, is ook ruimte voor de sportwereld en het bedrijfsleven. “Alle voetbalverenigingen komen langs in de studio en Wiebbe Anne Bonsink van HEBO uit Zwartsluis is te gast in de talkshow, net als René van der Sluis namens Van Der Sluis Technische Bedrijven uit Kamperzeedijk”, vertelt het duo.

Op radio wordt die dag de Zwartewater FM top 100 uitgezonden. Al honderden nummers zijn daarvoor de stembus gepasseerd. Iedere Zwartewaterlander krijgt de gelegenheid om zijn of haar favoriete nummers de top 100 in te stemmen. “Natuurlijk draaien we die dag ook verzoekplaten en kun je de groeten doen”, vertellen de radiomakers.

Martijn Janssen van Comceptum is ondertussen druk bezig met het opzetten van de Genemuider Oudejaars Quiz. Dat doet hij samen met Anneke van Dijk van de Genemuider Ondernemers Vereniging. “Mensen uit Genemuiden kunnen die avond kosteloos meedoen met de Quiz. We gaan vooral in op de afgelopen tien jaar zodat ook jongeren gezellig mee kunnen spelen. Er wordt om 21.00 uur gestart en eindigen tegen 23.30 uur”, melden de organisatoren.

De talkshow, de radio-uitzending én de quiz zijn gebundeld op één website: http://oudennieuwzwartewaterland.nl/

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500