Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sneltestlocatie gaat verder onder zelfde testbeleid

Geplaatst op: 28 december 2020

De sneltestlocatie in Genemuiden blijft open. OK Vitaal merkt echter op dat de testuitslag niet 100 procent zeker is. “Een negatieve test zegt niet dat er geen sprake is van besmetting”, zegt de Ondernemers Kring Genemuiden over het sneltesten op haar locatie. 

Zaterdag raakten sneltesten in opspraak, de sneltests van Abbott bleken niet volledig betrouwbaar. Uit onderzoek bleek dat deze sneltest 40 procent van de coronagevallen niet constateert. Daardoor worden mensen regelmatig met een verkeerde testuitslag huiswaarts gestuurd. Ook de OK gebruikt tests van Abbott. De Sluziger Geert Terwel leefde naar eigen zeggen in schijnveiligheid door een verkeerde testuitslag. De OK meldt echter: “Het RIVM en VWS hebben 5 antigeensneltesten geselecteerd voor klinische validatie. Hieruit blijkt dat de antigeensneltest van Abbott (en ook die van BD Veritor) de hoogste sensitiviteit heeft en dus de laagste kans heeft op het missen van infectieuze patienten. De sensitiviteit ligt tussen de 85,5% en 96,8%.”

OK Vitaal blijft vasthouden aan het huidige testbeleid: “Honderd procent zekerheid is nergens te verkrijgen. Het gaat altijd om een momentopname. Is een test negatief, maar is er wel sprake van klachten? Houd u juist ook dan vooral aan de regels, vermijd contact met risicogroepen en laat u na enkele dagen opnieuw testen. Een negatieve test is dus geen vrijbrief. Het is ieders eigen verantwoordelijkheid om hier goed mee om te gaan.”

Bij OK Vitaal wordt getest volgens de richtlijnen van de GGD en het RIVM. Daarbij gebruikt OK Vitaal volgens haar persbericht dezelfde sneltesten als de GGD.

Ook als een test negatief is, moet men volgens de OK alert zijn: “De regels van het RIVM omtrent COVID-19 gelden voor ons allen. Quarantaine is belangrijk om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het betekent dat u thuis blijft, omdat u misschien besmet bent. Ook zonder klachten kunt u onbewust anderen besmetten.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

One thought on “Sneltestlocatie gaat verder onder zelfde testbeleid

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500