Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden Actueel jaaroverzicht deel 3/4

Geplaatst op: 30 december 2020

Stereo repeteerde in de loods van Riethandel van Rees.

Genemuiden Actueel neemt in vier delen het jaar 2020 door. Een jaar waarin het woord corona vanaf maart het nieuws beheerste, maar ook nog tal van andere bijzondere dingen gebeurden. Vandaag deel 3 met het nieuws van juli, augustus en september. 

Met wat ferme prikken in een collectie ballonnen opende een groepje kinderen begin juli de nieuwe speeltuin op het plein tussen de Stuivenbergstraat en Trompstraat. Hans Schemkes nam na bijna 37 jaar afscheid als ‘hoofdmeester’ van De Vogelaar. In juli leek het virus ook minder voeten aan de grond te hebben, het corona leek enkele weken verdwenen in Zwartewaterland. Het tapijtmuseum leverde traplopers aan een filmproducent die een film opnam over Anne Frank. Camping De Oostermaat werd geopend en stond de hele zomer vol. Naor Gilon, ambassadeur voor Israël, ging met burgmeester Bilder op bezoek bij Betap. Geboren Genemuidenaar Fedde Bakker zag in Zwolle zijn café de Tagrijn in vlammen opgaan.

Nadat Sportclub maanden niet kon voetballen, werd begin augustus hun eerste oefenduel gestaakt. Een niet-aanwezige speler van tegenpartij Kollum bleek positief getest te zijn. Enrico Kolk nam afscheid van Genemuiden Actueel, hij ging aan de slag bij De Stadskoerier. Ondertussen trok er een hittegolf over Nederland, de kinderboerderij sloot daarom de deuren. Enkele watersporters die wilden genieten op het Zwarte Water kwamen van een koude kermis thuis, hun auto rolde het water in bij de boothelling. Verder vloog een slooppand aan de Kamerzeedijk in brand. Erik Driessen droeg het stokje van Genemuiden Actueel over aan Robert Jansema en een 25-jarige man uit Genemuiden moest vijf maanden brommen omdat hij in november 2018 een ongeval veroorzaakte aan De Grote Kranerweerd in Zwartsluis. De Christelijke Gereformeerde Kerk mocht na een vacante periode van ruim 6,5 jaar weer een eigen predikant ontvangen: ds. A. Droger.

September begon met teleurstelling voor de 300 mensen die zich hadden opgegeven voor de Sing In, deze ging niet door. De mannen van Stereo konden wel zingen, na een half jaar zonder repetities konden ze terecht in een loods bij riethandel van Rees. Helaas werd ook duidelijk dat de jaarlijkse Biestemerk niet door kon gaan, de oliebollenkraam mocht wel komen. Een afvalverwerker uit Rouveen werd veroordeeld voor een celstraf van 2,5 jaar nadat hij een man uit Genemuiden had aangevallen met een snijbrander. Ds. Molenaar nam ondertussen het beroep van de Hervormde Gemeente aan. Ook Harpe Davids kon weer gaan zingen, zij mochten zich melden tussen de tapijtrollen. Een man uit Genemuiden won 4800 euro nadat hij ‘Het Geluid’ bij radiozender QMusic wist te noemen. Eind september liepen de besmettingen op en kwam burgemeester Bilder weer met updates bij Zwartewater FM. Daarnaast schakelde de gemeente een extra boa in, die ging controleren op het naleven van de coronaregels. Ondertussen werd de jaarlijkse omloop NWO gereden met start- en finish op het industrieterrein. De familie Meesters ging er vandoor met 100,00 euro, ze wonnen de fotowedstrijd van Genemuiden Actueel.

Tot zover het derde deel. Lees hier deel 1 en 2 terug.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500