Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden Actueel jaaroverzicht 2020 deel 4/4

Geplaatst op: 31 december 2020

De oliebollenkraam was in oktober wel aanwezig, ondanks de afgelaste Biestemerk.

Genemuiden Actueel neemt in vier delen het jaar 2020 door. Een jaar waarin het woord corona vanaf maart het nieuws beheerste, maar ook nog tal van andere bijzondere dingen gebeurden. Vandaag deel 4 met het nieuws van oktober, november en december.

Oktober begon goed voor iedereen die zich had ingezet voor De Wijkwieg, na enkele jaren van voorbereidingen konden de deuren worden geopend. Echtpaar Van der Vinne deed de deur van Blokker achter zich dicht om zich te storten op de winkel in Nieuwleusen. Ondanks dat de Biestemerk niet door kon gaan, stond de welbekende oliebollenkraam voor het 50e jaar op het Havenplein. Grand Café werd omgedoopt tot Van Dijk Brasserie. In Hotel Waanders in Staphorst werden zes tweepersoonskamers beschikbaar gesteld voor mensen uit onder andere Zwartewaterland die in quarantaine moesten maar zorg nodig hadden. Eind oktober opende de OK een sneltestlocatie en vierde Sportclub haar 90e verjaardag. Bruidspaar Veerman mocht een minuut gratis winkelen bij de AH.

Begin november riep Bilder op extra voorzichtig om te gaan met de coronaregels, verjaardagsfeestjes waren bronnen van besmetting. Daarnaast introduceerde Buitenbosch het speciale ‘Kaaibiertje’ en meerde de Brandaris aan voor de overwintering. De Sluziger Jeroen van Hasselt kondigde aan dat hij in 2021 een kringloopwinkel begint in het voormalige pand van Van den Berg. Liefhebbers van de Genemuider Sinterklaas konden in november de avonturen van de Sint volgen via een speciale serie. Verder moest een 21-jarige jongeman voor de rechter verschijnen omdat hij na een Genemuider keetfeestje een meisje uit Zwartsluis had verkracht en erop los had geslagen tijdens Biestemerkeumpien. Hij kreeg twee jaar cel.

Begin december zaten veel mensen met een bingokaart in de hand, op Pakjesavond hield de GOV namelijk een speciale Sinterklaas Bingo. Het virus maakte ondertussen een flinke comeback in de Tapijtstad en de Sint van Genemuiden was te zien op RTL 4. Twee heren uit Almere gooiden met stoeptegels tegen de voorgevel van VWC, ze werden aangehouden en maakten naast schade geen buit. Vlak voor de tweede lockdown speelden enkele muzikanten mooie kerstliederen voor De Meente. Bewoners van de Binnenlanden waren witheet nadat Wetland Wonen aankondigde dat de geplande renovatie niet doorging, de funderingen zouden dit niet meer aankunnen. De lockdown hakte er in, tientallen mensen hamsterden toiletpapier bij de Action en de kerstpakkettenroute werd van de baan geschoven. Een 19-jarige man uit Genemuiden die volgens de officier van justitie afgelopen zomer iemand bewust van de brommer reed, bleef vastzitten. Rijschool Accuraat kondigde aan te stoppen en in de Mastenbroekerpolder werd een lichtjesroute opgesteld.

Deel 1, 2 en 3 zijn terug te lezen door op het getal te klikken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500