Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Coronablog (3) door Erik Driessen (tweede lockdown)

Geplaatst op: 6 januari 2021

Ik zag een vrouw uit de coulissen naar voren lopen. Een andere vrouw volgde. De eerste vrouw nam plaats op haar stoel, trok de mouw van haar blouse wat omhoog en zette zich voorzichtig schrap. Vrouw nummer twee boog zich wat voor over, zette een spuit tegen de schouder met de omhoog getrokken mouw en duwde vervolgens een goedje naar binnen. Het eerste coronavaccin is gezet. En ik keek live mee op de landelijke televisie. Alsof we getuige waren van de eerste wandeling van een mens op de maan. Ik zag Hugo de Jonge glunderen van geluk.

Dat het merkwaardige tijden zijn, hoef ik niemand meer te vertellen. Het is zo langzamerhand de grootste open deur die je maar kunt bedenken. Bijna nog afgezaagder dan een gesprek beginnen met wat wetenswaardigheden over het weer. Al zou je bijna verlangen naar onbekommerd praten over een gure wind, slagregens of liever nog een eerste twijfelende lentezon. Dat gediscussieer over wel of niet een prik halen, ben ik zo langzamerhand wel beu. Iedere Nederlander is tegenwoordig niet alleen een viroloog, maar heeft ook buitengewoon veel kennis van vaccins. Ik vind het knap.

Ondertussen ben ik na de rustige jaarwisseling (de onthulling van een gemaskerde zanger was ook hier het hoogtepunt) alweer toe aan werkdag nummer drie. Bedrijven uit Zwartsluis, Genemuiden en Vollenhove mogen zich de eerste opdrachtgevers van het jaar noemen. Ik verricht de werkzaamheden vanuit huis, dat ook hier weer functioneert als klaslokaal voor twee kinderen. Het deuntje van Teams kan ik bijna niet meer horen. Al werd dat maandag overstemd door het maandelijkse luchtalarm dat ongelukkigerwijs vlak naast onze woning staat.

Buiten twee wandelingen verliet ik het paleis alleen voor het wekelijkse radioprogramma op ZwartewaterFM dat ik met Klaas Jan Barneveld maak. Die groeide de afgelopen week uit tot een lokale mediapersonality met een Zwartewaterlandse Top100, een quiz en een serie interviews met Zwartewaterlanders die op wat voor manier dan ook met corona te maken hebben. Met een team medewerkers zette hij in korte tijd razendknap een project op. Tijdens het kijken en luisteren baalde ik er bijna van dat mijn bijdrage minimaal was door een weekje vakantie aan de kust. Een dik compliment voor Barneveld en compagnons. Dat weerhield hem er overigens niet van om tijdens onze show DJ Jean te draaien. Ik zag het voor deze keer door de vingers.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500