Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste exemplaar ‘lösse eindties’ voor Bökkers-gitarist

Geplaatst op: 7 januari 2021

De bekende gitarist Erik Neimeijer kreeg deze week de eerste CD van de single “Vandaege doe’k ut niet” van de plaatselijke band “lösse eindties”. Hij ontving het schijfje uit handen van Jerry Hoekman, de man die het nummer componeerde.

De Genemuidenaar Hoekman was zichtbaar verguld met de complimenten van Neimeijer voor de nieuwe song. “Erik heeft zijn sporen natuurlijk ruimschoots verdiend in de nationale muziekscene. Bökkers is een instituut dat altijd garant stond voor volle zalen met een ongekende sfeer door het hele land. Dan is het natuurlijk een eer dat zo’n man de moeite neemt om naar ons liedje te luisteren, én – nog mooier -het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.”

“Vandaege doe’k ut niet” gaat over een man die nog allerlei klusjes moet doen, maar die telkens voor zich uitschuift. “Nee, het heeft totaal geen betrekking op mezelf”, zegt de schrijver van het nummer Wim Rietman. “Als ik iets in mijn hoofd heb moet het zo gauw mogelijk gebeuren. Maar ik ken voldoende ‘voorzichuitschuivers”, lacht hij.

Erik Neimeijer timmert inmiddels serieus aan de weg als kunstenaar. De afgestudeerd psycholoog is een begenadigd schilder en zijn werken vinden gretig aftrek door het hele land. Zijn kenmerkende stijl is ook internationaal opgevallen. Er ligt al een uitnodiging voor hem klaar om na de coronapandemie in New York te komen exposeren.

De geïnteresseerden die de nieuwe single van “lösse eindties” graag willen horen moeten nog even geduld hebben. “Dat kan vandaag nog niet, om in de geest van het nummer te blijven”,  grinnikt Jerry Hoekman. “Er komt ook een clip bij de song en we willen die graag samen tegelijkertijd uitbrengen. Dus nog even geduld”.

Gepubliceerd door Robert Jansema

One thought on “Eerste exemplaar ‘lösse eindties’ voor Bökkers-gitarist

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500