Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aantal besmettingen in Genemuiden licht gestegen

Geplaatst op: 14 januari 2021

Tussen 4 en 10 januari zijn er 71 Zwartewaterlanders positief getest op COVID-19. De week daarvoor waren dit er 78. Er is afgelopen week één inwoner overleden aan het virus

De jaarwisseling en de kerstdagen zorgden vermoedelijk wél voor meer besmettingen, maar van een explosieve stijging is geen sprake. De week voor de jaarwisseling werden namelijk 61 mensen positief getest. Dat wil zeggen dat er tijdens de laatste week van december ongeveer 22 procent meer mensen zijn besmet dan de periode voor de feestdagen.

Afgelopen week werd bij 44 mensen uit Genemuiden het virus vastgesteld, de week daarvoor lag het aantal op 43. In Zwartsluis steeg dat aantal van 15 naar 17. In Hasselt kelderden de besmettingen afgelopen week van 20 naar 10.

In Zwartewaterland zijn er 31 besmettingen per 10.000 inwoners. In Genemuiden zijn er de meeste besmettingen per 10.000 inwoners, bij benadering ongeveer 47, Zwartsluis 34 per 10.000 inwoners en in Hasselt 12. De afgelopen week hebben zich rond de 446 inwoners laten testen. Vorige week waren het er 505. De oproep van burgemeester Bilder is vooral om te testen bij klachten.

De eerdere melding over een cluster in de Meente is onjuist. Hoe de gemeente daar bij kwam, is onduidelijk.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Van Dijk Containers 500