Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Groep die Heutink belaagde, kan zich (nog) vrijwillig melden

Geplaatst op: 15 januari 2021

De personen die tijdens het carbidschieten op 31 december beheerder Jan Heutink van ’t Olde Staduus belaagden, kunnen zich de komende dagen vrijwillig melden. Als de daders dat niet doen, stapt burgemeester Bilder met namen naar de politie. Er werd zwaar vuurwerk richting de vrijwilliger gegooid.

Tijdens het carbidschieten kwamen jongeren volgens het bestuur van ’t Olde Staduus het bordes op en wilden zij daarvandaan gaan schieten. Daarbij negeerden zij de afzetting. “Beheerder Jan Heutink, die dit wilde voorkomen, werd bedreigd. Op een later tijdstip werd een dranghek tegen de toegangsdeuren op de begane grond van het pand gegooid, zodat de deur ernstig beschadigd is en het slot onbruikbaar werd. Tevens werden drie stoelen van een tuinset verbrand, een vierde werd ernstig beschadigd en een prullenbak werd in brand gestoken”, aldus een geschrokken bestuur.

Bilder, die nagenoeg zeker weet wie dit hebben gedaan, verwacht dat de carbidschieters zich melden. “We hopen dat het op deze manier onderling kan worden opgelost. Ik heb namen, er zijn die middag veel foto’s gemaakt dus wat dat betreft valt de puzzel te leggen. Ik heb liever dat we het zo oplossen, dan dat we op elkaar gaan jagen. Laten de daders zo flink zijn om zelf naar voren stappen”, aldus Bilder.

Degene die zich misdroegen tegenover de vrijwilliger(s) van ’t Olde Staduus kunnen zich volgens de burgervader melden bij de politie, ’t Olde Staduus of bij hem. “We willen dit oplossen om ook te voorkomen dat deze problemen zich ooit nog herhalen. Deze traditie wordt door een aantal mensen zeer gewaardeerd, het zou jammer zijn dat het schieten door zo’n soort situatie in het geding komt.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500