Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Vandaege doe’k ut niet’ in première gegaan bij Radio Oost

Geplaatst op: 15 januari 2021

Vandaag had Bert van Losser van RTV Oost de primeur van de nieuwe single van de plaatselijke band “Lösse Eindties”. Hij draaide de plaat “Vandaege doe’k ut niet” in het radioprogramma ‘Goedemorgen Overijssel’.

Tegelijk met het nummer werd ook een clip gelanceerd. Deze werd door de jeugdige Genemuidenaar Roelof-Jan Wentink geproduceerd. Op verschillende locaties in onze stad werden opnames gemaakt. De hoofdrollen in het filmpje werden vertolkt door leden van de plaatselijke toneelvereniging.

De bekende gitarist Erik Neimeijer van Bökkers kreeg onlangs de eerste CD van de single “Vandaege doe’k ut niet” van de plaatselijke band “lösse eindties”. Hij ontving het schijfje vorige week donderdag uit handen van Jerry Hoekman, de man die het nummer componeerde.

De Genemuidenaar Hoekman was zichtbaar verguld met de complimenten van Neimeijer voor de nieuwe song. “Erik heeft zijn sporen natuurlijk ruimschoots verdiend in de nationale muziekscene. Bökkers is een instituut dat altijd garant stond voor volle zalen met een ongekende sfeer door het hele land. Dan is het natuurlijk een eer dat zo’n man de moeite neemt om naar ons liedje te luisteren, én – nog mooier -het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.”

“Vandaege doe’k ut niet” gaat over een man die nog allerlei klusjes moet doen, maar die telkens voor zich uitschuift. “Nee, het heeft totaal geen betrekking op mezelf”, zegt de schrijver van het nummer Wim Rietman. “Als ik iets in mijn hoofd heb moet het zo gauw mogelijk gebeuren. Maar ik ken voldoende ‘voorzichuitschuivers”, lacht hij.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500