Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

330.000 DE-punten voor lokale Voedselbank ingezameld

Geplaatst op: 16 januari 2021

De inzameling van Douwe Egberts-waardepunten door de Voedselbank Zwartewaterland was zeer succesvol en leverde in totaal 330.000 punten op. Gedurende de maand december 2020 werd onder auspiciën van de Lionsclub Voorburg de negende landelijke Douwe Egberts-waardepuntenactie georganiseerd, waarbij Lionsclubs en Voedselbanken in het hele land punten inzamelden.

De in de gemeente Zwartewaterland ingezamelde punten komen ook ten goede aan de Voedselbank Zwartewaterland. De DE-waardepunten kunnen tegenwoordig niet meer omgeruild worden voor pakken koffie. Voor de Voedselbanken maakt Douwe Egberts echter een uitzondering en verhogen de opbrengst zelfs met een mooi percentage met als resultaat dat de voedselbank 620 pakken koffie tegemoet kan zien. Bij de uitgifte van voedselpakketten maakt koffie meestal geen deel uit van het standaardpakket, want koffie wordt gezien als een luxe-artikel. Door deze actie krijgt men de komende maanden toch een welkom extraatje.

Afgelopen vrijdag hebben vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland de DE-waardepunten afgegeven bij het regionale distributiecentrum in Meppel waar men over een aantal weken de 620 pakken Douwe Egberts koffie kan ophalen. De Voedselbank Zwartewaterland wil bij deze de supermarkten danken voor het fungeren als inzamellocatie en alle DE-koffiedrinkende inwoners van Zwartewaterland, en mensen van buiten onze gemeente die ook punten toestuurden, voor het inleveren van de waardepunten. “Bij deze willen wij nog een keer aangeven dat u de punten door kunt blijven sparen omdat de actie vrijwel zeker ook eind 2021 weer op de agenda komt te staan.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500