Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub roept jeugd op: houd het netjes

Geplaatst op: 18 januari 2021

De oogst van één middag voetbal op veld 5, bijeengeraapt door een vrijwilliger.

Sportclub Genemuiden is blij dat in deze corona-tijd veel kinderen de weg naar het sportpark weten te vinden. Wel ergert de vereniging zich aan de rommel die sommige kinderen achterlaten en de manier waarop met spullen wordt omgegaan.

In een mail aan ouders laat het bestuur weten: “Om met elkaar plezier te hebben, wat heel belangrijk is in deze trieste corona-tijd. Waar wij echter minder gelukkig mee zijn, is de troep die achtergelaten wordt. En ook hoe er door sommigen omgegaan wordt met ons materiaal en het veld. Bijvoorbeeld doelen die meerdere keren achtereen omgegooid worden waardoor er een risico bestaat dat of het doel of ons veld stuk gaat. Ook het veelvuldig remmen met fietsen op het veld, is iets waar het kunstgrasveld niet beter van wordt.”

De vereniging sluit af met enkele regels: “Laten we met elkaar het volgende afspreken (en elkaar er op wijzen) dat we ons afval netjes mee naar huis nemen of droppen in de vele gele containers die er om het veld staan. Dat we op een normale manier omgaan met het beschikbare materiaal. Dus doelen gebruiken waar ze voor bedoeld zijn! En we onze fiets neerzetten in de daarvoor beschikbare fietsen ruimte buiten het sportpark, dus niet langs of op het veld. Alleen daardoor kan ons sportpark voor jullie ook overdag open blijven. Wij rekenen op de ouders die hun kinderen hierop ook preventief op aanspreken. Zo houden we samen plezier.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500