Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Zwaaihandje’ zorgt voor blije gezichten in Zwartewaterland

Geplaatst op: 19 januari 2021

Afgelopen week heeft Welzijn Zwartewaterland weer twee zwaaihanden geplaatst bij een inwoner van Zwartsluis en van Genemuiden. Vorig jaar is men begonnen met de Zwaaisteenactie waarbij er in alle Zwartewaterlandse kernen een zwaaisteen is gelegd. De zwaaisteen is een stoeptegel met een vrolijke zwaaihand erop. De hand nodigt mensen uit om te zwaaien naar degene bij wie de zwaaisteen voor het huis ligt of voor het raamt hangt.

Ryanne Sinnige vertelt namens Welzijn Zwartewaterland: “Als je naar een ander zwaait, dan laat je de ander zien dat je hem ziet staan. Je kijkt hem of haar even aan en je steekt je hand omhoog. Het lijkt misschien een klein gebaar, maar het is juist erg waardevol. Vooral ook in deze periode waar veel mensen door de maatregelen rondom het coronavirus noodgedwongen thuis zitten. Zie je een zwaaihand voor het raam of een zwaaitegel op de stoep? Sta dan even stil en zwaai. Iemand wordt hier zo blij van.”

Ken je iemand die het ook leuk zou vinden als er meer naar hem of haar gezwaaid wordt? Neem dan contact met Ryanne op via 06-20977785 of mail naar welzijnzwartewaterland@gmail.com

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500