Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kaylee reist in haar busje al zes maanden door Zuid-Europa

Geplaatst op: 20 januari 2021

D’r zijn maar weinig mensen die het écht doen: huis en haard achterlaten, in een campertje stappen en de wereld over reizen. De van oorsprong uit Genemuiden afkomstige Kaylee van Dam doet het wel. “Ik gun het iedereen”, vertelt ze enthousiast.

Het plan om reizen te maken kreeg in oktober 2019 de eerste serieuze wending, toen kocht ze namelijk een campertje. De Volkswagenbus knapte ze samen met haar vader en opa op in Genemuiden. “In eerste instantie maakte ik ritjes door Nederland, maar ik wilde meer dan dat.” De Tapijtstad liet Kaylee overigens zes jaar geleden al achter zich vanwege haar studie in Utrecht. Tot het moment van haar reis woonde en werkte ze in de Domstad.

Inmiddels rijdt ze al zes maanden door het zuiden van Europa. “Het was de bedoeling om in april te vertrekken, dat heb ik toen drie maanden moeten uitstellen vanwege de coronapandemie. Dus ben ik in juli vertrokken en arriveerde ik begin augustus in Noord-Spanje, dat was echt heel erg mooi. Ik ben drie maanden in Portugal geweest en zette daarna koers richting de Canarische Eilanden. Twee maanden was ik op Tenerife en sinds kort zit ik op het kleinste eilandje: El Hierro. Ik had het idee om drie maanden na vertrek weer terug te keren, maar het bevalt me hier erg goed.”

Vaste adressen waar ze haar campertje parkeert, heeft ze niet. “Ik slaap niet op campings, ik zoek een plekje op waar ’t mij naar de zin is. Vaak is dat in een omgeving met mooi uitzicht. In de bus heb ik zonnepanelen zodat ik de koelkast kan laten draaien en mijn laptop en telefoon kan opladen. In deze omgeving zijn trouwens veel meer mensen die een rondreis maken, dus helemaal alleen ben je nooit. En ik maak makkelijk een praatje met anderen, dat scheelt ook.”

Kaylee ziet wel wat de dag haar brengt. “Vaak vraag ik mensen die ik tegenkom naar leuke en mooie plekken in de omgeving zodat ik de streek kan verkennen. Dan rijd ik een stukje, maak ik foto’s of ga ik er wandelen. De foto’s die ik maak, verkoop ik in mijn online webshop. Het valt me echt mee hoeveel deze reis mij kost. Ik had een spaarpot gemaakt en ging d’r vanuit dat iedere maand mij zeker 1000 euro zou gaan kosten. Dat valt nu allemaal wel mee, ik kom met 500 tot 700 euro wel rond.”

De hele trip is een bijzondere ervaring. “Ik heb mezelf nooit echt onveilig gevoeld. ’s Nachts ben ik nooit in ‘the middle of nowhere’ maar zet ik een camper in- of naast een dorp. Ik heb wel eens gehad dat een man contact probeerde te maken waar ik niet op zat te wachten, maar over het algemeen verloopt het hier prima. Nog iets bijzonders: ik lag een keer te slapen in mijn camper toen ik opeens wat vreemds hoorde. Ik keek uit het raampje, stond er een wolf naast de camper. Ik dacht nog: de mensen in de camper naast mij hebben toch geen hond? Ik kon het niet heel goed zien, want het was donker. Maar toen ik vervolgens op Google zocht naar een wolf, bleek het er echt een te zijn.”

Langzamerhand begint ze haar thuisfront wel te missen. “Ja, vooral nu ik wat langer op dezelfde plek sta mis ik mijn ouders en zusje. Zodra vliegen corona-technisch weer is toegestaan, komen ze hier hopelijk naartoe. Verder ben ik van plan om in de zomer weer twee maanden naar Nederland te rijden. Maar daarna wil ik weer terug.” Of deze reis een aanzetje is om ooit te emigreren weet ze nog niet: “Misschien kom ik hier de ware liefde wel tegen?

Op haar Instagram kunnen volgers meegenieten met het avontuur. “Ook veel mensen uit Genemuiden volgen mij. En als m’n moeder boodschappen doet, krijgt ze vaak de vraag hoe het met mij gaat. Ik krijg zelf ook veel berichtjes van mensen die zeggen dat ze zo’n reis echt niet durven te maken, ondanks dat ze het wel graag willen. Tegen die mensen wil ik zeggen: Je moet het gewoon doen, het is echt niet lastig en ’t komt vanzelf wel goed. Ik gun iedereen het gevoel dat ik hier heb. Dus ga je droom achterna, het is niet zo eng als ’t lijkt!”

Meer: www.kayleecreativelab.com

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema

One thought on “Kaylee reist in haar busje al zes maanden door Zuid-Europa

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500