Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dalend aantal besmettingen geen reden tot optimisme

Geplaatst op: 21 januari 2021

Zwartewaterland zit sinds afgelopen week in rustiger vaarwater wat corona betreft. Daar waar er wekenlang meer dan 70 mensen per week besmet raakten, bleef het aantal afgelopen week steken op 43. 

In Hasselt is er nog wel sprake van een stijging, in Zwartsluis en Genemuiden ziet men een dalende trend. Exacte cijfers per kern heeft de burgemeester niet bij de hand.

Vooral mensen tussen de 21 en 40 jaar werden de afgelopen dagen positief getest. In Zwartewaterland zijn er momentel 19 besmettingen per 10.000 inwoners. Vorige week was dit 31 per 10.000 inwoners. De afgelopen week hebben zich rond de 365 inwoners laten testen. Vorige week waren het er 446.

De daling in het aantal besmettingen in Zwartewaterland is geen reden tot optimisme volgens de burgervader. Op ZwartewaterFM liet hij weten: “Ondanks een dalende lijn blijft de situatie zorgelijk. Er zijn andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. De extra maatregelen zijn nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen en om zo situaties zoals in Engeland voor te blijven.”

Verder hamerde Bilder op de nieuwe maatregelen: “Ga maximaal één keer per dag op bezoek bij iemand en werk thuis als dat kan. Op uitvaarten mogen we geen 100, maar nog 50 gasten ontvangen. Hou je aan de geldende maatregelen zoals de 1,5 meter afstand, laat je testen bij klachten en blijf thuis bij klachten. Wat betreft de nieuwe maatregelen verwijs ik door naar de site van de Rijksoverheid, voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen met de gemeente. We willen de burgers bijstaan in raad en daad.”

“We kunnen niet op alle plaatsen tegelijk zijn maar er wordt gehandhaafd. Ik adviseer mensen om zich aan de regels te houden. We doen er verstandig aan om te luisteren, dan komen we het virus te boven. Dan kijken we later maar wat we er van vinden”, aldus Bilder.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500