Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Genemuidenaren zijn vertrouwen in Wetland kwijt’

Geplaatst op: 21 januari 2021

In februari werd nog bodemonderzoek gedaan in de wijk, ten behoeve van de renovatie die gepland stond. (Foto: Peter Leenhouts)

Bewoners van Genemuiden zijn het vertrouwen in Wetland Wonen kwijt. Dat vindt CDA-raadslid Rudi van Zandwijk die donderdag in de gemeenteraad vragen stelde over de kwestie Binnenlanden. Wetland Wonen meldde daar onlangs dat de eerder aangekondigde renovatie van bijna tweehonderd woningen niet door kan gaan.

Daarvoor zou de fundering te slecht zijn. Bewoners reageerden verbaasd op het uitstel en het CDA heeft dezelfde verbazing. Van Zandwijk wilde weten of de woningen nu wel veilig zijn en of de geconstateerde schimmel- en vochtproblematiek schadelijk zijn voor de gezondheid.

Volgens wethouder Knol zijn de woningen nu veilig, maar zijn ze niet berekend op een gevelrenovatie. De wethouder stelt ook dat Wetland Wonen actie zal ondernemen als de schimmels de gezondheid kunnen schaden. Knol meldde dat er ondertussen een werkgroep en projectgroep zijn geformeerd, waarin ook de gemeente vertegenwoordigd is. Die groepen moeten zo snel mogelijk een oplossing voor de problemen vinden. “Maar die oplossing zal niet uit de lucht komen vallen. We zijn er voortvarend mee bezig, maar dit gaat maanden duren.”

Van Zandwijk verwees bij zijn opmerkingen over de ergernissen van Genemuidenaren ook naar het tekort aan aanleunwoningen bij De Meente en de trage voortgang van de nieuwbouwplannen bij die zelfde locatie. Volgens Knol zijn er ontwikkelingen. Hij komt daar binnenkort op terug.

Gepubliceerd door Robert Jansema

3 thoughts on “‘Genemuidenaren zijn vertrouwen in Wetland kwijt’

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500