Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Podcastmeesters creëren studio in Genemuiden

Geplaatst op: 22 januari 2021

Een podcast. Sommige mensen maken er dagelijks gebruik van terwijl er bij anderen geen lichtje gaat branden. Toch krijgt de podcast in het medialandschap voet aan grond. Zo ook in Genemuiden. Want hier heeft Cocon Marketing een nieuwe tak van het bedrijf op poten gezet: Podcastmeesters.

“Een podcast is eigenlijk een soort radiodocumentaire en kan overal over gaan. Het is een soort hoorspel in een modern jasje. Met een podcast kun je een audiofragment maken waarin je luisteraars informeert en amuseert”, vat Klaas Jan Barneveld samen. De freelance audiomaker wordt door Podcastmeesters ingezet om samen met klanten podcasts voor te bereiden, te ontwikkelen en op te nemen.

Want dat is wat ze doen: podcasts maken voor iedereen die dat middel graag wil inzetten. De mix van kansen in de markt en het samenvoegen van speciallisten en talenten resulteerden volgens de ondernemers in het bouwen van de Podcastmeesters studio aan de Sisalstraat in Genemuiden. “Podcast kan door bedrijven nu vooral gebruikt worden om informatie te delen met klanten of medewerkers. Je kan niet meer bij elkaar komen in grote groepen dus informatie persoonlijk met mensen delen kan perfect via een podcast”, legt Patty Oenema uit namens Podcastmeesters.

Een podcast maken kan in de studio maar ook op locatie. Een mobiele studio kan bijvoorbeeld opgebouwd worden bij de klant zelf. “Of een deel van de podcast ergens anders opnemen”, merkt Barneveld op. Hij laat een stukje uit een podcast horen waarbij de sprekers over de stadswal van Steenwijk wandelen. De luisteraar dwaalt in gedachten af naar de vestingstad. “Ja, dat is het mooie van podcast. Het leeft enorm en triggert de verbeelding. Deze maken we dan bijvoorbeeld om toeristen naar Steenwijk te trekken”, legt Oenema uit.

Achter de schermen wordt gewerkt aan meerdere podcasts. “We zijn onder andere in gesprek met verschillende bedrijven, de gemeente en Sportclub Genemuiden. Podcast heeft de toekomst. Lekker om naar te luisteren en je kan er veel informatie in kwijt”, sluit Barneveld af.

Ga hier naar de site.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500