Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub verjongt en laat trio vertrekken

Geplaatst op: 23 januari 2021

Omar Kavak kon vaak juichen met Genemuiden. Foto Helmich Lubberts.

Sportclub Genemuiden neemt na dit seizoen dat nog nauwelijks is begonnen afscheid van Omar Kavak, Martijn van der Laan en Patrick Jansen. De club wil de selectie komend jaar op een aantal posities verjongen, zo is de uitleg. Vooral het vertrek van Kavak is opmerkelijk, omdat de aanvaller al jarenlang topscorer is bij de groen-witten.

Martijn van der Laan en doelman Patrick Jansen zijn bezig aan hun 2e seizoen bij de club en kwamen (tot nu toe) mede door de afgebroken seizoenen niet verder dan respectievelijk 25 en 28 wedstrijden in het 1e elftal.

Voor Kavak ligt dat aanzienlijk anders. Hij kwam in vijf seizoenen tot 117 officiële wedstrijden waarin hij maar liefst 93 keer scoorde. Omar kwam in het seizoen 2016-17 bij SC Genemuiden voetballen en scoorde in dat eerste seizoen in 29 wedstrijden 27 maal, een waanzinnig gemiddelde wat hij in zijn 2e seizoen zelfs nog overtrof door in 30 competitie en bekerwedstrijden 33 maal het doel te vinden.

“Alleen al om zijn vele, soms weergaloze, doelpunten, maar ook zijn geweldige professionele instelling als sportman en zijn betrokkenheid bij de club is Sportclub Omar veel dank verschuldigd”, zegt Sportclub in een persbericht.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500