Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bilder: ‘Eerste dagen avondklok relatief rustig verlopen’

Geplaatst op: 25 januari 2021

Na 21.00 uur is het muisstil op straat (Foto: Pieter Polman)

De eerste twee dagen onder de avondklok zijn in de gemeente Zwartewaterland relatief rustig verlopen. Dat meldt burgemeester Bilder van Zwartewaterland.

Wel merkt hij op dat er er zich ‘wat kleine incidenten’ hebben voorgedaan. Geheel vlekkeloos zijn de afgelopen dagen in de gemeente namelijk niet verlopen. Tussen zondagavond en maandagochtend werd zwaar vuurwerk afgestoken naast de Hervormde Kerk in Zwartsluis waardoor ruiten sprongen.

De vernielingen aan de kerk vindt Bilder vervelend: “Het is redelijk schokkend als je hoort dat mensen met dit soort (vuurwerk)bommen hier de boel onveilig maken. Dit vraagt om goed onderzoek, we nemen het ernstig op. Dat het een kerk is maakt het extra schokkend, voor heel veel mensen is dit een belangrijke plek.” Over het verdere verloop van het afgelopen weekend heeft de burgervader geen klagen: “Voor zover ik er zicht op heb, is het op kleine incidenten na goed verlopen.”

Dominee Adri Bloemendal van de Sluziger kerk is ook geschrokken: “Je weet niet wat er achter zit. Ik durf niet te zeggen of de dader(s) opzettelijk de kerk als mikpunt hebben gekozen. Het lijkt er wel op, als je nagaat dat de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt ook al doelwit was deze maand. Je staat machteloos. Hopelijk worden de jongeren gepakt. Dat is goed voor de gemeenschap, maar ook voor de schuldige(n) zelf. Anders ben ik bang dat er weinig van ze terecht komt.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500