Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruiten gebroken met zwaar vuurwerk bij Hervormde Kerk Zwartsluis

Geplaatst op: 25 januari 2021

Onbekenden hebben vannacht huisgehouden in Zwartsluis. Meerdere ruiten van de Hervormde Kerk aan de Kerkstraat zijn tussen zondagavond en maandagochtend vernield. Het is de derde keer deze maand dat mensen het gemunt hebben op één van de kerken in het dorp.

Vanmorgen ontdekte een omwonende de ravage bij het godshuis. Daarop belde de bewoner van de voormalige kosterswoning met een gemeentelid van de Hervormde Kerk. Een groepje heren van de Hervormde Gemeente kwam maandagochtend direct poolshoogte nemen. Aangezien er zondagavond knallen in het dorp te horen waren, denkt men aan vuurwerk. “Waarschijnlijk is er illegaal vuurwerk afgestoken aan de achterkant van de kerk waardoor de ruiten zijn gesprongen”, vermoeden enkele omstanders.

De politie is maandagochtend op aandringen van aanwezigen naar de kerk gekomen om aangifte op te nemen en de schade te bekijken. Er is buurtonderzoek gedaan door de aanwezige agenten. Verder is direct gestart met het repareren van gesneuveld glaswerk. Wijkagent Bouma van Zwartsluis laat weten: “Een laffe en stomme actie. Ik krijg de laatste tijd geregeld meldingen van zwaar vuurwerk, mensen hebben daar last van. Ik vraag mensen die iets gezien hebben zich dringend te melden. Misschien kunnen wij dan meer ellende voorkomen.”

Het is de derde keer deze maand dat een Godshuis doelwit is van deze nutteloze acties. Op 6 januari werd brand gesticht aan de zijkant van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt aan de Zomerdijk. Resultaat: duizenden euro’s schade. Bij een andere kerk, de Gereformeerde Singelkerk, werd op 12 januari poep aan de muur gesmeerd door onbekenden. De politie is nog geen dader(s) op het spoor.

In het dorp worden sinds de jaarwisseling vaker dingen vernield. Zo werd op Nieuwjaarsdag een bushokje gesloopt en gingen zondagavond drie prullenbakken de lucht in.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500