Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Trekt Hanzepunter de Gieterse toerist naar Zwartewaterland?

Geplaatst op: 27 januari 2021

Vanaf april 2021 is het mogelijk om een Hanzepunter te huren in Hasselt. De Hanzepunters komen te liggen aan de passantensteigers in de Buitengracht tegenover de Kalkovens. Vanaf komend voorjaar zijn Giethoorn, Dwarsgracht en Belt Schutsloot niet meer de enige plekken in de Kop waar de toerist in zijn gehuurde punter stapt.

Wethouder Rietman: “Ik ben blij met dit initiatief van een aantal enthousiaste inwoners. De verhuur van bootjes maakt het voor zowel inwoners als toeristen mogelijk om ons mooie Hasselt vanaf het water te beleven. Ook zorgt het er voor dat het centrum voor toeristen aantrekkelijker wordt om er te verblijven.”

De Hanzepunters krijgen een ligplaats aan de steigers in de Buitengracht. Deze steigers zijn aangelegd om het toerisme te bevorderen. Voorlopig gaat het om een pilot. Tijdens de pilot moet blijken of de Hanzepunters een aanzuigende werking hebben op het aantal bezoekers.

Initiatief draagt bij aan ‘Opladen in Hasselt’

‘Opladen in Hasselt’, is de centrale gedachte uit het Leefbaarheidsplan voor Hasselt. Het heeft als doel meer reuring door een verbeterde samenwerking en het meer verbinden van zowel eigen inwoners als toeristen met het centrum. Wethouder Rietman: “Dit initiatief zorgt er voor dat meer inwoners en toeristen naar het centrum (naar Hasselt) komen. Ik roep inwoners met andere goede ideeën op om zich te melden bij kerncoördinator Jannie Bloemert, j.bloemert@zwartewaterland.nl.”

Huur Hanzepunter mogelijk vanaf april 2021

De Hanzepunters van Hanzebootverhuur zijn vanaf april te huur per dagdeel namelijk de ochtend, middag en/of avond, vanaf 9.00 uur tot 22.00 uur. De pilot start met de verhuur van twee Hanzepunters. Bij voldoende belangstelling is het mogelijk om uit te breiden naar vier punters.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500