Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Extra dagje vrij: scholen gesloten vanwege pak sneeuw

Geplaatst op: 8 februari 2021

Foto: Peter Leenhouts. Video: Pieter Polman

Alle basisscholen in Genemuiden houden de deuren vandaag gesloten vanwege het weer. Dat wil zeggen dat OBS De Vogelaar, christelijk kindcentrum Ichthus, de drie Hervormde scholen, de Eben Haëzerschool én de Rehobôthschool vandaag geen lessen geven. 

Bij meerdere scholen vond de directie het onverantwoord om ouders, kinderen en onderwijzers op pad te sturen. Men bekijkt of de weersomstandigheden morgen beter zijn.

Jan van der Poel vertelt namens de drie Hervormde scholen: “Wel is de kinderopvang en de noodopvang geopend. Voor de kern Genemuiden is de noodopvang gecentreerd in de Johannes Bogermanschool. Aan de Kamperzeedijk zijn we volledig dicht. Gisterenmiddag en -avond is er steeds afstemming geweest met de meeste besturen in de plaatsen waar IJsselrijk scholen heeft. Hierbij hebben we gestreefd om zoveel mogelijk samen met dezelfde besluiten op te trekken. In de loop van de middag en naar het begin van de avond bleken er echter steeds meer signalen te komen dat het onverantwoordelijk was om open te gaan.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500