Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Lange krijgt winkel en snijkeuken onder één dak

Geplaatst op: 17 februari 2021

De verbouwing is in volle gang, over drie weken moet alles omgetoverd zijn.

Dit voorjaar zitten Johan en Carin de Lange met hun groentezaak drie jaar op de huidige locatie aan de Klaas Fuitestraat. Al die jaren hadden ze de koelcellen, de snijkeuken en het kantoor nog achter hun oude winkel aan de Prinses Irenestraat. Daar komt nu verandering in. Sinds begin februari zijn ze bezig om de ruimte achter de zaak te verbouwen. “Dat gaat ons heel wat tijd en kilometers schelen”, vertelt Johan. 

Over de beslissing om in 2018 te verhuizen naar de Klaas Fuitestraat hebben ze geen seconde spijt gehad. “Nee hoor, dit is écht een topplek. Je zit hier dicht bij de supermarkten en andere versspecialisten. Nu lopen de mensen toch sneller even naar binnen. In de eerste periode dat we hier zaten was het in het begin van de week wat rustiger, maar daar hebben we nu geen last meer van. Sterker nog: we groeiden op den duur uit ons jasje. Want ook de maaltijdservice trekt steeds meer klanten”, vertelt het ondernemersechtpaar.

Dat Van Rees Automotive zich met de showroom terugtrok uit de Klaas Fuitestraat, kwam voor De Lange goed uit. “Ik had al eens tegen Van Rees gezegd: als je hier ooit weggaat, geef dan even een seintje. Hopelijk kunnen wij het dan gaan huren. Die mogelijkheid bleek er te zijn. Sinds begin deze maand hebben we dus ook de ruimte achter de winkel tot onze beschikking. Nu is het een kwestie van verbouwen. We willen alles zo inrichten dat we hier de snijkeuken, het kantoor en de koelcellen kwijt kunnen. De leeggekomen ruimte aan de Irenestraat gaan we dan verhuren”, meldt Johan.

Over de verbouwing zijn ze in ieder geval optimistisch. “Naar verwachting is dat over twee of drie weken achter de rug. De gedachte dat we tegen die tijd alles onder hetzelfde dak hebben, geeft rust. Want het was af en toe wel chaotisch hoor, dat heen-en-weer rijden van de Irenestraat naar de winkel. Als iets op was, kon je niet even snel wat bijsnijden. Dat is vanaf dit voorjaar wél het geval. Ook handig voor de klanten dus, die kunnen we beter van dienst zijn”, besluit De Lange.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500