Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente wil verenigingen door de coronacrisis helpen

Geplaatst op: 18 februari 2021

De gemeente wil tijdens de coronacrisis alle verenigingen in Zwartewaterland in de benen houden. Dat is althans de intentie, zei wethouder Gerrit Knol donderdag in de gemeenteraad. Die ging akkoord met de instelling van een zogenoemd coronacultuurfonds met daarin 150.000 euro voor de cultuursector. Knol denkt dat bedrag voldoende is.

Het CDA probeerde nog dat ook sportverenigingen in aanmerking kunnen komen voor het fonds. Volgens Knol is dat echter niet nodig, omdat die kunnen aankloppen voor landelijke regelingen. “Mochten er verenigingen zijn die in de moeilijkheden komen, dan kunnen ze zich bij ons melden en gaan we op zoek naar een maatwerkoplossing.”

Volgens Margreet Bosma van het CDA zijn ook in de sportwereld de problemen groot. Ze noemde het voorbeeld van gymnastiekvereniging ZGV, waar ze zelf bij betrokken is. “We betalen bijvoorbeeld twee trainers door. Verder is het voor veel clubs lastig om vrijwilligers binnen boord te houden.”

Verenigingen in de culturele sector die aanspraak willen maken op het fonds, kunnen zich melden bij de gemeente. Volgens Knol gaat dat vermoedelijk vooral om verenigingen die vaste lasten moeten ophoesten, bijvoorbeeld omdat ze een eigen accommodatie hebben.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500