Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Britse variant nog niet vastgesteld in Zwartewaterland’

Geplaatst op: 18 februari 2021

Het aantal besmettingen in Zwartewaterland is afgelopen week gestegen. Er werden 26 besmettingen gemeld. De week daarvoor lag dat aantal op 17. “Het aantal besmettingen maakt al langere tijd een golfbeweging”, concludeerde Bilder bij Zwartewater FM. 

Tien inwoners van Genemuiden raakten besmet, tien Hasselters en zes Sluzigers. Dat de wegen afgelopen week weer beter begaanbaar waren, lijkt ook gevolgen te hebben gehad voor het aantal tests dat is afgenomen. 211 Zwartewaterlanders lieten zich testen, de week daarvoor lag dat aantal op 175. Het percentage positieven ligt op 9%, ongeveer gelijk aan het percentage in IJsselland. “We zitten in de middenmoot, vroeger staken we er nog wel eens flink bovenuit”, aldus de burgervader.

Bilder heeft geen berichten binnengekregen dat de Britse variant is vastgesteld in Zwartewaterland. “Al zijn er wel flinke zorgen over de gedachte dat die variant hier toe kan slaan”, zegt de burgervader. Bilder krijgt tevens weinig signalen dat de avondklok in de gemeente voor fikse problemen zorgt: “Er zal wel eens wat misgaan, maar ik heb geen enkele reden tot klagen. Over het algemeen houden mensen zich hier prima aan.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500